Αρχική Φαγητό Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα

απο LectorGR

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξυσμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1.5 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας(πατάτες, σαλάτα, ρύζι, μακαρόνια).

Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με την γαρνιτούρα σας.

Αφήστε ένα σχόλιο