Αρχική Αυτοκίνητο Ανανεωμένο Ford Fiesta

Ανανεωμένο Ford Fiesta

απο Peter S.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια εμπορικής πορείας, ήρθε η ώρα για το Fiesta να ανανεωθεί, αναθεώρηση που επικεντρώθηκε σε πολλά σημεία. Αισθητικά πρώτα απ’ όλα, με νέες ζάντες, νέα χρώματα, αλλά και ανασχεδιασμό του εμπρός και του πίσω προφυλακτήρα.

Η πλούσια γκάμα σε επίπεδο εξοπλισμού παρέμεινε στην ίδια υπερβολική δόση που υπήρχε και στο απερχόμενο μοντέλο: Titanium X, Titanium Vignale, ST-Line, ST-Line X, Vignale… Όπως παρέμειναν και τα ψηλωμένα Fiesta αλά crossover με τις εκδόσεις Active και Active X. Αυτά τα τελευταία με την ανανέωση επωφελήθηκαν και με ανασχεδιασμό του εμπρός προφυλακτήρα τους. Σημειώστε επίσης τη μικρή λεπτομέρεια μεταξύ των πολλών που υπάρχουν: Ο λογότυπος του Μπλε Οβάλ δεν βρίσκεται πλέον στην άκρη του καπό, αλλά στη μάσκα.

Στο εσωτερικό, η μεγάλη είδηση είναι τα πιο γενναιόδωρα, 100% ψηφιακά όργανα, με διαγώνιο 12,3 ιντσών, η οθόνη των οποίων είναι ελαφρώς εξατομικεύσιμη. Το τεχνολογικό περιεχόμενο του ανανεωμένου Fiesta διευρύνεται με την εμφάνιση φώτων LED με αντιθαμβωτική προστασία.
Το Fiesta υιοθετεί επίσης ρυθμιστή ταχύτητας με σύστημα Stop & Go που επιτρέπει ημιαυτόματη οδήγηση, ειδικά σε μποτιλιάρισμα. Η Ford εκμεταλλεύεται επίσης την ανανέωση για να ενσωματώσει στο Fiesta την τελευταία έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sync 3.

IMG 5889
IMG 5888

Κάτω από το καπό, τα πράγματα παραμένουν σχεδόν απαράλλαχτα. Ο 3κύλινδρος Ecoboost 1.0 είναι διαθέσιμος με  125 και 155 άλογα, αμφότεροι με μικροϋβριδική αρωγή. Να μην ξεχάσουμε βέβαια τον μικρό, βασικό κινητήρα της γκάμας, 1.1 με 75 άλογα, αλλά επίσης και τον μοναδικό σε αυτή την κατηγορία 1.0 Flexifuel των 95 PS, που ενδιαφέρει σαφώς άλλες χώρες και σου επιτρέπει να καις είτε E85 είτε αμόλυβδη.

Από την άλλη, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει αποκλειστικός συνδυασμός για τον κινητήρα των 125 ίππων και όχι αυτού με τα 155 PS

Η σπορ κορωνίδα του σουπερμίνι του Μπλε Οβάλ, το Fiesta ST, κερδίζει 30 Nm ανεβάζοντας τη ροπή του στα 320, αλλά με αμετάβλητη την ισχύ των 200 ίππων. Και πάλι εδώ έχουμε να κάνουμε με αποκλειστικότητα στα μικρά GTi, καθώς το Fiesta ST διατίθεται με τρεις και πέντε πόρτες.

IMG 5890

Το ανανεωμένο Fiesta αναμένεται στις ελληνικές αντιπροσωπείες σύντομα, ενώ προσώρας η Ford Hellas δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον τιμοκατάλογό του. 

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο