Αρχική Φαγητό Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος

απο Peter S.

Συνταγή του chef Νικόλα Κατή αποκλειστικά για το site μας.Ένα δώρο απο εμάς για εσάς.!

Υλικά:
Για τον χαλβά:
-150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-150 ml ελαιόλαδο
-50 γρ. καρύδια χοντροσπασμέμα
-50 γρ. σταφίδα ξανθή
-100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
-3 κ.σ αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα ( προαιρετικά)

Για το σιρόπι:
-400 γρ. ζάχαρη
-4 φλυτζάνια νερό
-φλούδα από 1 πορτοκάλι
-1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τον χαλβά:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα δυο είδη σιμιγδαλιού.Τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του μείγματος και να δώσουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τα καρύδια, την σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια και με πολλή προσοχή, ρίχνουμε λίγο–λίγο το σιρόπι στο μείγμα μέχρι να το ενσωματώσουμε όλο αφού πρώτα έχουμε αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά γιατί το μείγμα πιτσιλάει πολύ!
Επαναφέρουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει ενιαίο και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κρατάμε τη μισή ποσότητα χαλβά σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Στο υπόλοιπο μισό που βρίσκεται μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σε μια μακρόστενη φόρμα ρίχνουμε την μισή ποσότητα χαλβά που κρατήσαμε σε μπολ και συμπιέζουμε στη βάση και στα τοιχώματα.
Από πάνω προσθέτουμε τον σοκολατένιο χαλβά και ξαναπιέζουμε.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την φόρμα.
Πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με φιλέ αμύγδαλο.

Θα βρείτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Κατή στο instagram account του: chefcut_is

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο