Αρχική Ελλάδα Ελλάς-Γαλλία…Συμμαχία !!

Ελλάς-Γαλλία…Συμμαχία !!

απο Peter S.

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας τις φιλικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και αναφερόμενοι στη συμφωνία για την αγορά από την πλευρά μας 3+1 φρεγατών Belharra.

Αρχικά, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως πολύ σημαντική στιγμή, καθώς όπως σημείωσε αποτελεί το απαύγασμα μίας εντατικής συνεργασίας των τελευταίων 18 μηνών. Η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας εντάσσεται στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είπε, και συμπλήρωσε συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή ανεξαρτησία. «Έχουμε κοινό όραμα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις όσον αφορά την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ηπείρου.

Τέλος ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αναφορά στην βοήθεια προς την Ελλάδα για τις πυρκαγιές του Αυγούστου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του για τον σεισμό στην Κρήτη, στην οποία θα βρεθεί ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Παρίσι. Πρόσθεσε επίσης ότι «θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα αμφοτέρων των κρατών μας, προωθώντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στις κοινές μας περιοχές».

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο