Αρχική Ελλάδα Όλα είναι αδιάφορα

Όλα είναι αδιάφορα

απο LectorGR

Την τελευταία εικοσαετία στην παγκόσμια κοινότητα επικράτησε η λογική η οποία είχε ως βάση της την πλήρη αδιαφορία απέναντι σε όλα. 

Μάλιστα παρουσιάστηκε και σχετικό σύγγραμμα. Που έγινε πολύ γνωστό λόγο της αδιάκοπης προβολής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βιβλίο αυτό είχε ως προπαγανδιστικό τίτλο “The Subtle Art of Not Giving a F*ck” 

Σήμερα η διεθνής προπαγάνδα έχει καταφέρει να πείσει πλήρως την ανθρωπότητα ότι δεν υπάρχει τίποτα ουσιώδες και αξιόλογο. Έτσι εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφορά αποσπάσματα τα οποία χλευάζουν διακαώς το έθνος, την θρησκεία, την εργασία, το φαγητό, την ανθρώπινη φύση αλλά ακόμη και την οικογένεια

Έτσι έχει καταφερθεί από τις μεγάλες δυνάμεις να μην υπάρχει ούτε αντίλογος αλλά ούτε και διάλογος έναντι των διεθνών αποφάσεων. 

Για παράδειγμα πωλούνται τα καύσιμα σε τιμές πολέμου αλλά δεν νοιάζεται κανείς. Ακριβαίνουν τα υλικά αγαθά και το φαγητό αλλά δεν νοιάζεται κανείς. Ξυλοκοπούνται νεαροί στα σχολεία και στις πλατείες αλλά δεν νοιάζεται κανείς. Έφτασε το πιτόγυρο να κοστίζει τρία ευρώ αλλά δεν νοιάζεται κανείς. Υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία

Βέβαια για να είμαστε απόλυτοι υπάρχει μια εξαίρεση. Η εξαίρεση είναι τα διεθνή μεταπολεμικά ταμπού απέναντι στα διδακτορικά και τα εθνικιστικά καθεστώτα. Εκεί πάντα κάποιος αντιδρά. Αντιδρά όμως όχι γιατί φοβάται την επανάληψη του σκοτεινού παρελθόντος αλλά την σύγκριση αυτού με το αδιάφορο μέλλον.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο