Αρχική Ψυχαγωγία SHANG-CHI: Μια διαφορετική Marvel

SHANG-CHI: Μια διαφορετική Marvel

απο Peter S.

(Κριτική-σχολιασμός no spoil)

Ο λόγος για την νεοεισερχόμενη στο boxoffice ταινία της Marvel Studios “SHANG-CHI” ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ , που έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 9 Σεπτέμβρη και μέχρι στιγμής έχει κόψει κοντά στα 40.000 εισητήρια.

SHANG-CHI λοιπόν, ένας νέος χαρακτήρας της Marvel προστίθεται στο περιπετιώδες υπερηρωικό σύμπαν,και μετά την πολυδιαφημισμένη αλλα κάτω των προσδοκιών Black Widow, μας έκανε να κόψουμε το εισητήριό μας και να παρακολουθήσουμε την ταινία.

Ο θεατής που έχει δει τις ταινίες της Marvel ,θα πάει υποψιασμένος και επιφυλακτικός και προφανώς και λίγο προσγειωμένος στο τι θα αντικρύσει. Μια περιπέτεια δηλαδή επιστημονικής φαντασίας σε μια “λούπα” ηρωικής φιγούρας που πρωταγωνιστεί. Μόνο που για τη συγκεκριμένη ταινία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η Marvel ξέφυγε λίγο απ την πεπατημένη, και απέδωσε ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα τελείως αλλιώτικο απ’οτι την έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι που μας έκανε εντύπωση.

Ο συνδυασμός περιπέτειας με “αγνές” σκηνές με την προσθήκη πολλών κινήσεων καράτε απ τους πρωταγωνιστές και λιγότερων μέσων επιστημονικής φαντασίας(υπερόπλα, sci fi)είναι κάτι που σε καθηλώνει, καθώς εκεί που δεν το περιμένεις θα εμφανιστεί απ το πουθενά μια σκηνή με αρκετό “ξύλο” που έχουμε να δούμε χρόνια σε τέτοιου είδους ταινίες.

Ακόμη η εξαιρετική απεικόνιση του κινέζικου πολιτιστικού στοιχειου που προβάλει το φυσικό περιβάλλον, τα μεγάλα δάση μπαμπου, τις λίμνες, την αρχιτεκτονική των κλασσικών κινέζικων σπιτιών , τα αγαλματίδια και τις παραδοσιακές στολες είναι κάτι που σίγουρα σε εκπλήσει και δε σου θυμίζει με τίποτα ταινία δράσης κάποιου σουπερ ήρωα. Προφανώς και δε λείπει το σύγχρονο στοιχείο με εικόνες απο κινεζικη downtown,και χρήση μέσων επιστημονικής φαντασίας αλλα χωρίς την τοση υπερβολή που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε

Η ταινία λοιπόν μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει καθώς η σκηνοθεσία της δε στέκεται στην καθ’aυτού one person προβολή του κεντρικού σούπερ ήρωα , αλλα δίνει την ευκαιρία να πρωταγωνιστούν όλα τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Με σωστά δομημένες και οχι κουραστικές σκηνές απο το παρελθόν σου δίνει τη δυνατότητα να καταλάβεις την όλη ιστορία.

Την προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε με την παρέα σας , κατά προτίμηση σε κάποιο κλειστό(χειμερινο) κινηματογράφο ώστε να απολαύσετε στο έπακρο τα εξαιρετικά οπτικοακουστικα στοιχεία.

ΥΓ
Πέρα απ την κλασσική extrascene που δίνει η Marvel, παραμείνετε στις θέσεις σας και μετά απο όλους τους τίτλους τέλους. Αξίζει.
Καλή Προβολή !

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο