Αρχική Υγεία Χαλάρωση μέτρων, παρά τα υψηλά κρούσματα

Χαλάρωση μέτρων, παρά τα υψηλά κρούσματα

απο Peter S.

Νέα χαλάρωση στα μέτρα κατά του κοροναϊού αναμένεται να έρθει σύντομα, παρόλο που τα κρούσματα και οι νεκροί από κοροναϊό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται πολύ να ανακοινωθεί η αύξηση της πληρότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι σήμερα υποτίθεται τουλάχιστον ότι η πληρότητα βρίσκεται στο 65% αλλά σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα ανέβει στο 85%.

Παράλληλα, τα μεγάλα καταστήματα, όπως και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα έχουν πλέον το δικαίωμα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες την ίδια στιγμή στο χώρο τους αφού η σχετική αναλογικά κατεβαίνει στο 1 πελάτης ανά 2 τετραγωνικά (αντί για πέντε που ισχύει σήμερα). Σχετική μείωση της αναλογίας θα ισχύσει και στους χώρους παιδικής αναψυχής.

Στα γήπεδα πλέον η πληρότητα στα ανοιχτά ανεβαίνει στο 90% ενώ στα κλειστά πάει στους 12.000 θεατές.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν όπως και σήμερα. Η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική ενώ θα συνίσταται η τήρηση των αποστάσεων τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 στους 10 πολίτες εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι και όπως φαίνεται από το πληθυσμό που μπορεί αν εμβολιαστεί, δηλαδή άνω των 11 ετών, στην καλύτερη περίπτωση να φτάσουμε τους 3 στους 10.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο