Αρχική Ελλάδα ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

απο Peter S.

Κανονικά θα γίνει η παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Διευκρίνισε μάλιστα πως συμμετοχή θα έχουν όλοι οι πολίτες κι όχι μόνο οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, με την ισχυρή σύσταση της χρήσης μάσκας, η οποία έτσι κι αλλιώς υφίσταται και τώρα στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο κ. Βορίδης είπε πως, εφόσον έχουν ανοίξει οι περισσότερες αν όχι όλες οι δραστηριότητες, ότι γίνονται διαδηλώσεις για να εκφράσει ο πολίτης τις απόψεις του, δεν γίνεται να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση:

«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε.Προφανώς θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης, θα περιοριστούν οι προσκλήσεις των επισήμων και θα τηρηθούν οι αποστάσεις.»

img 6380

Μιλάμε βέβαια για μία πόλη, τη Θεσσαλονίκη, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο “κόκκινο” και έχει εφαρμοστεί μίνι lockdown, αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα και δεν επιτρέπεται η μουσική στους ίδιους χώρους.

Θυμίζουμε πως πέρυσι υπήρχε απότομη έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού αμέσως μετά τον εορτασμό του πολιούχο της πόλης, Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι η πρώτη που μπήκε σε lockdown, πριν ακολουθήσει ολόκληρη η χώρα τον Νοέμβριο.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο