Αρχική Ελλάδα Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα

απο Peter S.

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ένας 34χρονος Ιρακινός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες της Ευρώπης και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών που μαζί με την σύζυγό του ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εισέλθει στην χώρα μας το 2018 από την Λέσβο και έκτοτε είχε κάνει αίτημα ασύλου που είχε απορριφθεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και εκκρεμούσε η προσφυγή του ενάντια στην απόφαση, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους. Τις ελληνικές Αρχές δεν τις είχε απασχολήσει με ύποπτη δραστηριότητα εντός της επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σε συγκεκριμένους ιστότοπους βίντεο από το 2014, στο οποίο απεικονίζεται το συγκεκριμένο πρόσωπο και προκύπτει ξεκάθαρα η συμμετοχή του στον ISIS.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο