Αρχική Κοινωνία Η πανδημία αύξησε το κάπνισμα !

Η πανδημία αύξησε το κάπνισμα !

απο Peter S.
Την «ανηφόρα» έχει πάρει η κατανάλωση καπνού την εποχή του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από έρευνες σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότιος Αφρική. Είναι ενδεικτικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το 30% των καπνιστών δήλωσε ότι καπνίζει συχνότερα μετά την έναρξη της πανδημίας ενώ ένα επιπλέον 10% ανέφερε ότι ξεκίνησε ξανά το τσιγάρο την ίδια περίοδο. Ανάλογα είναι τα ευρήματα στη Γαλλία και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου το ποσοστό των καπνιστών αυξήθηκε κατά 6%. Στη χώρα μας το 27% των καπνιστών δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας κάπνιζε περισσότερο ενώ ένα 7% που είχε διακόψει το κάπνισμα ανέφερε ότι άρχισε να καπνίζει ξανά. Πολλοί καπνιστές «αντιστέκονται» στην εγκατάλειψη του παραδοσιακού καπνίσματος γιατί θεωρούν ότι δεν καλύπτονται από εναλλακτικά προϊόντα, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Συσκευές που «μιμούνται» την εμπειρία του συμβατικού καπνίσματος

Στον σκεπτικισμό των καπνιστών οι κατασκευαστές ατμιστικών προϊόντων απαντούν με υβριδικές συσκευές οι οποίες επιδιώκουν να «μιμηθούν» την εμπειρία του παραδοσιακού καπνίσματος: απλότητα λειτουργίας, ευκολία χρήσης ακόμα και από άπειρα «χέρια», αίσθηση που θυμίζει το συμβατικό τσιγάρο, ποικιλία γεύσεων καπνού, και όχι μόνο.

Ήδη στη χώρα μας κυκλοφορούν πολλά μοντέλα εναλλακτικού τσιγάρου απο διαφορετικές εταιρείες. Γενικότερα ο κλάδος των εναλλακτικών προϊόντων καπνού αναπτύσεταιμε νέες υβριδικές συσκευές, που έχουν στόχο να πείσουν περισσότερους καπνιστές να κόψουν το συμβατικό τσιγάρο.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο