Συνταγή της ημέρας απ τον Σεφ Νικόλα Κατή αποκλειστικά στο lector.gr . Ένα δώρο απο εμάς για εσάς.
Τώρα πολύ φθινοπώριασε τί καλύτερο από ένα κεικ με καρύδια και cranberries
Υλικά:
-4 αυγά,
-1,5 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
-1 φακελάκι μπέικιν,
-2 βανιλίνες
-1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
-1/2 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
-ξυσμα από 2 πορτοκάλια
-1/2 φλ.τσαγιού γάλα
-1 κ.σ λικέρ
-2 φλ.τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
-1 φλ. τσαγιού cranberries
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το λικέρ, το γάλα και το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανιλίνες και το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τελευταίους προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και απλά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μια φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για μια ώρα περίπου.
Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Προαιρετικα πασπαλίζουμε με άχνη.
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στον λογαριασμό instagram του σεφ Νικόλα Κατή chefcut_is https://instagram.com/chefcut_is?utm_medium=copy_link