Αρχική Φαγητό Κολοκάσι: Η υπερτροφή της Ικαρίας, οι ευεργετικές ιδιότητες, ο σωστός τρόπος κατανάλωσης και ο κρυφός κίνδυνος

Κολοκάσι: Η υπερτροφή της Ικαρίας, οι ευεργετικές ιδιότητες, ο σωστός τρόπος κατανάλωσης και ο κρυφός κίνδυνος

απο Dionusios Molfetas
Το Κολοκάσι είναι ποώδες φυτό. Το ριζικό σύστημά του είναι θυσανώδες.

Ο όγκος του συναντάται μέχρι και 1 μέτρο κάτω από το έδαφος.

Στην ουσία πρόκειται για ένα βολβό αντίστοιχο της φημισμένης σελινόριζας ή ακόμη και της πατάτας.

Ευδοκιμεί για 14 ολόκληρους μήνες. Το κάνει μέσα στο χώμα σε υγρά και ζεστά κλίματα. Είναι πλούσιο σε άμυλο και η γεύση του θυμίζει εκείνη της γλυκοπατάτας.

kolokasitrofh

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Το Κολοκάσι περιέχει πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα είναι πολύ πλούσια σε ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου, ενώ τα υψηλά επίπεδα της φρουκτόζης, το καθιστούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση για σακχαρόζη, δεδομένου ότι η φρουκτόζη εξάγεται εύκολα από τους βολβούς. Το κολοκάσι περιέχει επίσης βιταμίνη C, φώσφορο, Θειαμίνη, κάλιο και είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου.– Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος– Διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες– Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη– Βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος– Συμβάλλει στη διατήρηση της υγεία του δέρματος– Δημιουργεί ισχυρό ανοσοποιητικό– Διεγείρουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων

Related Articles