Αρχική Πολιτική Ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

απο Peter S.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου

img 6711

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τα κύρια έργα, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου καθώς επίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το υποβρύχιο «Παπανικολής», τη φρεγάτα «Σαλαμίς» και συνομίλησε με το προσωπικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης στο facebook:

Κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, σαν σήμερα, την 18η Οκτωβρίου 1912, το τορπιλοβόλο 11 υπό τον Υποπλοίαρχο Βότση βύθισε στη Θεσσαλονίκη το τουρκικό θωρηκτό Φετίχ Μπουλέν. Ακολούθησε η διαδοχική απελευθέρωση των νήσων Ίμβρου, Θάσου και Αγ. Ευστρατίου.

Σήμερα λοιπόν επέλεξα να επισκεφθώ το Αρχηγείο Στόλου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, όπου ενημερώθηκα για την οργάνωση, την αποστολή, τα κύρια έργα, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, καθώς επίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του, από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ.

​Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ενημερώθηκα και ξεναγήθηκα από τους κυβερνήτες τους στο υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και στη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», ενώ μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με τα εξαιρετικά μας στελέχη.

​Tο Πολεμικό μας Ναυτικό, καθόλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του, έδωσε βροντερό παρόν, πολεμώντας για τα υψηλά ιδανικά του ελληνισμού, τιμώντας τις ναυτικές παραδόσεις της χώρας και αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, στην επιβίωση και την επικράτηση του έθνους μας, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ως νησιωτική Χώρα είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρός είναι ο Στόλος της!

​Οι Έλληνες είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια άρρηκτα δεμένοι με τη θάλασσα. Η «ναυτοσύνη» μας, δεν είναι μόνο η τέχνη ή η επιστήμη για το χειρισμό πλοίων. Είναι η σύμπραξη με το ήθος, την αγάπη για την Ελλάδα, την προσήλωση στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Είναι ο άγρυπνος φρουρός της τιμής και της αξιοπρέπειας της Πατρίδας.

​Τα πλοία μας καθημερινά βρίσκονται όπου απαιτηθεί, για να προασπίσουν τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών θαλασσών και τα εθνικά συμφέροντα. Η προβολή της Ισχύος είστε Εσείς! Χρέος της Πολιτείας είναι η στήριξή σας, και γίνεται πράξη με την προσθήκη νέων υπερσύγχρονων πλοίων και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στόλου.

Άνδρες και γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού πλέετε «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου…». Καλές Θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη σας!
🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο