Αρχική Ελλάδα Οι Εθνικοί Ήρωες της ζωής μας

Οι Εθνικοί Ήρωες της ζωής μας

απο Peter S.
Κατα τα παιδικά μου χρόνια , και κυρίως τα μαθητικά, το πνεύμα αυτών των ημερών συνδυαζόταν με τις σχολικές γιορτές της επετείου του ΟΧΙ, και του αγώνα των Ελλήνων που ενάντια σε όλους και σε όλα κάτω απ τις πιο δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να απωθήσουν τον στρατό του φασίστα Μουσολίνι, που τελικά μετα απο ένα χρόνο με τη βοήθεια των ναζιστών του Χίτλερ μπήκε στην Ελλάδα.

Συχνά στα σχολεία, κατα τον εορτασμό μιας Εθνικής Επετείου, οι δάσκαλοι μεταφέρουν στα παιδιά τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Όλοι ξέρουν οτι για την επανάσταση του 1821 έχουμε τον Κολοκοτρώνη,τον Καραϊσκάκη,τον Παπαφλέσσα , την Μπουμπουλίνα..πολλές φορές οι εικόνες τους κοσμούν τις σχολικές αίθουσες. Αλλα αλήθεια για το 1940 ποιοι ειναι οι ήρωες..;; Γιατί δεν τους έχουμε δει ποτέ σε φωτογραφίες ;; γιατί δεν ξέρουμε τα ονόματά τους..;;

Οι απαντήσεις είναι απλές, και πρέπει να τις γνωρίζουμε όλοι, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν στο Πάνθεον των Ηρώων. Το 1940 δεν είναι και πολύ μακριά είναι μόλις 80 χρόνια, πράγμα που σημαίνει οτι κάποιοι άνθρωποι, ειναι ακόμη εν ζωή. Κάποιοι άνθρωποι έζησαν τη φρίκη του πολέμου αλλά και την δίνη της κατοχικής Αθήνας απο τους Γερμανούς. Ποιοι είναι οι ήρωες λοιπόν ;. Ρωτήστε τους γονείς σας να σας πουν για τους παππούδες σας, που τότε κλήθηκαν να προστατεύσουν την πατρίδα. Ρωτήστε τους γονείς σας να σας πουν για τις γιαγιάδες σας που αποχαιρετούσαν ανδρες και παιδιά για να πανε να πολεμήσουν, και ετοίμαζαν τον “μποξά” με ρουχα και εφόδια για το μέτωπο.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ πάνω απ τον κατακτητή, που αργότερα μόνο με βασανιστήρια,εκτελέσεις, φυλακίσεις,αναγκαστική πείνα προσπάθησε να μας λυγίσει. Αλλά και πάλι ο ΕΛΛΗΝΑΣ στάθηκε όρθιος…Νίκησε Ιταλούς φασίστες, Γερμανούς ναζιστές και εσωτερικούς δωσίλογους.

Ο Έλληνας που παρά τα όποια προβλήματά του, παρα τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις, βρίσκει πάντα τον τρόπο, και με ομοψυχία και εθνική ενότητα αντιμετωπίζει τα πιο δύσκολα προβλήματα.Εκεί λοιπόν στην Πινδο, στο Αργυρόκαστρο, το Πόγραδετς, τη Χειμάρρα γράφτηκε το ΕΠΟΣ των Ελλήνων Ηρώων.

Είναι οι ήρωες ολων μας…Δεν χρειάζεται να τους έχουμε φωτογραφιες στα σχολεία, δε χρειάζεται να τους δείξει η τηλεόραση, τους έχουμε φωτογραφίες στα σπίτια μας…σε μια κορνίζα…κάποιοι έζησαν και τα εξιστόρησαν, κάποιοι φυλακίστηκαν και κάποιοι άλλοι πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη, για να μας θυμίζουν οτι εμείς σήμερα μιλάμε ελληνικά, χαιρομαστε το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας μεσα απο την αρχαιότατη ιστορία μας, χαρη σε αυτούς…τους δικούς μας ανθρώπους, τους δικούς μας Εθνικούς Ηρωες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΟΠΟΥ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο