Αρχική Ψυχαγωγία Πώς κόλλησε όλος ο κόσμος με την δημοφιλή κορεάτικη σειρά Squid Game;

Πώς κόλλησε όλος ο κόσμος με την δημοφιλή κορεάτικη σειρά Squid Game;

απο Georgia M

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» αυτή την στιγμή είναι πρώτο στην επιλογή θέασης των Ελλήνων στην πλατφόρμα του Netflix.

Νότια Κορέα, σήμερα. Ο Σονγκ Γκι-Χαν βρίσκεται να χρωστάει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε τοκογλύφους. Είναι άνεργος, αλλά έχει αδυναμία στο τζόγο και βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει, η οποία φτιάχνει την ζωή της και παίρνει την 10χρονη κόρη τους στην Αμερική. Εκείνος μένει με την μητέρα του που πουλάει χόρτα στην αγορά σαν πλανόδια για να τον συντηρεί.

Ενώ περιμένει απεγνωσμένος το τραίνο, τον πλησιάζει ένας καλοντυμένος άντρας και του προτείνει να παίξουν ένα παιδικό παιχνίδι το ddaki. Αν κερδίσει θα πάρει 100 χιλιάδες γουόν, αν όμως χάσει, η τιμωρία είναι ένα χαστούκι στο μάγουλο. Θα δεχτεί την πρόκληση και μαζί με τα 100 χιλιάδες γουόν παίρνει και μια κάρτα με το τηλέφωνο μιας εταιρίας που διοργανώνει ένα μεγάλο ομαδικό παιχνίδι.

Σε αυτό το ομαδικό παιχνίδι θα συμμετάσχουν 456 άνθρωποι κάθε ηλικίας και οικονομικού υπόβαθρου, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους από χρέη και προσωπικά αδιέξοδα.  

Από την στιγμή όμως που θα ξεκινήσει το παιχνίδι, είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με το  Hunger Games και  το Maze Runner, διότι οι παίκτες καλούνται μέσα στο διάστημα των έξι ημερών να βγάλουν εις πέρας έξι παραλλαγμένα παιδικά παιχνίδια με έναν νικητή, που θα λάβει το έπαθλο των 45 δισεκατομμυρίων γουόν.

Όταν όμως μαθαίνουν τους κανόνες των παιχνιδιών είναι πάρα πολύ αργά για να αντιδράσουν. Μέσα στο τερέν αντιλαμβάνονται ότι για να κερδίσουν πρέπει να παραμείνουν ζωντανοί και ότι είναι ένα παιχνίδι θανάτου που οι ίδιοι έχουν δώσει την συγκατάθεση τους.

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι μια συναρπαστική σειρά, αλλά και κάπως ενοχλητική λόγω του σπλάτερ που υπάρχει σε πολύ μεγάλες δόσεις, αλλά και της απάνθρωπης σκληρότητας που αντιμετωπίζεται η ανθρώπινη ζωή, παρόλο που ξέρεις ότι είναι μέρος των κανόνων. Οι ανατροπές είναι συνεχόμενες και κάποια στιγμή και μετά παρακολουθείς ένα θρίλερ που σοκάρει, ακόμα και αν υποψιάζεσαι από την αρχή που θα καταλήξει.

Αν έχεις σκοπό να παρακολουθήσεις την σειρά, καλό είναι να μην γνωρίζεις τίποτα για τα 8 επόμενα επεισόδια!

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο