Αρχική Κοινωνία Σήμερα στην Αθήνα ο γάμος του πρίγκιπα Φιλίππου

Σήμερα στην Αθήνα ο γάμος του πρίγκιπα Φιλίππου

απο Peter S.

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος του πρίγκιπα με τη Νίνα Φλορ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του πολιτικού γάμου στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας. Σήμερα, όμως, θα τελεσθεί και ο θρησκευτικός γάμος, στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου είχαν παντρευτεί και οι γονείς του γαμπρού, τον Σεπτέμβριο του 1964. Ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας, πρίγκιπας Φίλιππος, θα περάσει το κατώφλι της εκκλησίας με την αγαπημένη του Νίνα Φλορ για τη γαμήλια τελετή, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Λόγω της πανδημίας, στον ναό θα παρευρεθούν μόνον οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι, που δεν θα ξεπερνούν τους 50. Ωστόσο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος θα έχει στηθεί οθόνη για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μυστήριο και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, που έχουν μεταβεί στην Αθήνα από διάφορα μέρη του κόσμου. Χθες βράδυ έγινε και η προ του γάμου δεξίωση στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Το ζεύγος είχε αρχικά προγραμματίσει να τελέσει τον θρησκευτικό γάμο του αμέσως μετά τον πολιτικό. Ομως η πανδημία τούς άλλαξε πολλές φορές τα σχέδια και έτσι αναγκάστηκαν να τους τελέσουν διαδοχικά, με διαφορά λίγων μηνών. Στην πρώτη τελετή μόνοι μάρτυρες ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ.

Η γαμήλια δεξίωση, μετά την τελετή, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στο Ζάππειο. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας αύριο, Κυριακή, εκεί όπου γιόρτασαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία τη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο