Αρχική Τεχνολογία Starlink: Έρχεται το Internet του Elon Musk στην Ελλάδα

Starlink: Έρχεται το Internet του Elon Musk στην Ελλάδα

απο LectorGR
Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική δοκιμή του Δικτύου ενώ προς το τέλος του έτους θα αρχίσει να παραδίδεται ο εξοπλισμός σε όσους κατοίκους της χώρας έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία. 

Να θυμίσουμε ότι η δοκιμαστική λειτουργία της Starlink ξεκίνησε το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά και έχει επεκταθεί σε 12 χώρες, με τους χρήστες της να φτάνουν τον Ιούλιο του 2021 τις 90.000. 

Στην περίπτωση της χώρας μας οι προπαραγγελίες άνοιξαν την Άνοιξη. Ο αρχικός στόχος είναι μέχρι το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς να λειτουργούν αρκετές συνδέσεις στην Ελλάδα. 

Τα σχέδια της Starlink όμως περιλαμβάνουν τη δημιουργία  επίγειου σταθμού και στη χώρα μας μέσω του οποίου θα στέλνονται τα δεδομένα στους δορυφόρους της εταιρείας που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, κάτι που πιθανότατα θα γίνει εντός του 2022

Σε μια δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση, οι οικιακές συσκευές συνδέονται ασύρματα σε ένα συνδυασμένο μόντεμ-δρομολογητή. Όμως δεν περιλαμβάνονται καλώδια όπως γνωρίζουμε σήμερα.

Αλλά μια παραβολική κεραία που είναι εγκατεστημένη κοντά στο χρήστη. Η κεραία στέλνει και λαμβάνει πληροφορίες από και προς έναν δορυφόρο σε τροχιά, ο οποίος τις εκπέμπει σε έναν επίγειο σταθμό, ο οποίος και συνδέεται με οπτικές ίνες σε δίκτυο διακομιστών δεδομένων

Η σύνδεση στο δίκτυό της Starlink, απαιτείται εξοπλισμός κόστους 499 ευρώ ο οποίος επιβαρύνεται με μεταφορικά ύψους 61 ευρώ

Το πάγιο κόστος της υπηρεσίας, διαμορφώνεται στα 99 ευρώ τον μήνα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχύτητες θα είναι πάνω από 1Gbs και ενδεχόμενος δεν θα υπάρχει περιορισμός χώρου.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο