Αρχική Έννοιες Τι είναι τελικά το 5G;

Τι είναι τελικά το 5G;

απο LectorGR

Έχει γίνει κλισέ να περιγράψουμε το 5G, την πέμπτη γενιά του ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ως μια επανάσταση στην εποχή της πληροφορίας, όπου η λειτουργικότητα των πραγμάτων που διαθέτουμε πολλαπλασιάζεται πολλές φορές μέσω της ενισχυμένης σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Ακούμε πολλά για το 5G αυτές τις μέρες και συναντάμε συσκευές που ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες για 5G. Τι είναι όμως το 5G; Και πώς λειτουργεί; Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το 5G είναι οι τρεις παραμέτρους που ορίζουν το 5G.

Έχει γίνει πολύς θόρυβος γύρω από το 5G. Κάποιοι λένε ότι θα ζωντανέψει την εμπειρία επιστημονικής φαντασίας. Άλλοι εικάζουν ότι θα επιτρέψει το πλήρες δυναμικό του οικοσυστήματος Internet of Things (IoT), φέρνοντας στην πραγματικότητα την έννοια των συνδεδεμένων σπιτιών, χώρων, γραφείων, οχημάτων και πολλά άλλα.

Τι είναι πραγματικά το 5G;

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το 5G, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, τον ρυθμό καθυστέρησης και την απόδοση. Αυτές είναι οι βασικές παράμετροι που ορίζουν το 5G.

Τι είναι η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων;

Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων είναι ο μέγιστος όγκος πληροφοριών που μεταφέρονται μεταξύ δύο συστημάτων κάθε δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, εάν μια ευρυζωνική σύνδεση έχει ταχύτητα 100Mbps, μπορεί να χειριστεί έως και 100 Megabit δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο. Επομένως, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, τόσο περισσότερο μεταφέρεται ο όγκος κάθε δευτερόλεπτο.

Τι είναι το ποσοστό καθυστέρησης (latency rate);

Είναι ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για να μετακινηθεί μια πληροφορία από τη μια θέση στην άλλη. Η καθυστέρηση φωνής κατά τη διάρκεια κλήσεων μέσω Διαδικτύου και η παράλειψη ρυθμών καρέ κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιόδων παιχνιδιού είναι δύο παραδείγματα που εξηγούν την έννοια του ρυθμού καθυστέρησης. Αυτά συμβαίνουν λόγω του υψηλού ποσοστού καθυστέρησης, το οποίο προκαλεί καθυστέρηση στην ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό υπολογίζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ένα χαμηλότερο ποσοστό καθυστέρησης μεταφράζεται σε γρηγορότερη ταχύτητα σύνδεσης.

Τι είναι η απόδοση;

Η απόδοση είναι η ικανότητα ενός δικτύου να χειρίζεται ταυτόχρονα ενεργές συνδέσεις. Αυτό που αποκαλούμε συμφόρηση δικτύου είναι βασικά το αποτέλεσμα υπερφόρτωσης ενός δικτύου πέρα ​​από το όριο απόδοσης.

Πώς λειτουργεί το 5G;

Τώρα, ας καταλάβουμε τι είναι το 5G. Πρόκειται για ένα νέο πρότυπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζεται ότι παρέχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στο γήπεδο ενός gigabit ανά δευτερόλεπτο με χαμηλότερο ρυθμό καθυστέρησης και με μεγαλύτερη χωρητικότητα, για πιο ενεργές ταυτόχρονες συνδέσεις.

Υπάρχουν δύο τύποι παγκοσμίως αποδεκτών δικτύων 5G.

Μη αυτόνομα

  • Το μη αυτόνομο είναι ένα μείγμα 4G και 5G και λειτουργεί στο σύστημα δικτύου LTE. Είναι απλώς μια επέκταση του 4G με κάπως καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων δικτύου.

Αυτόνομα.

  • Η πραγματική εμπειρία 5G, ωστόσο, προσφέρεται από το αυτόνομο δίκτυο, το οποίο είναι μια πολύπλοκη ανάπτυξη. Απαιτεί πλήρη αναθεώρηση της υποδομής για να είναι έτοιμη για τεχνολογία λογισμικού. Απαιτείται αναθεώρηση οπτικών ινών. Η πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας και ο συνδεδεμένος κόσμος είναι μερικές περιπτώσεις χρήσης αυτού του τύπου 5G.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο