Αρχική Ψυχαγωγία Το Squid Game υπάρχει χάρη στο Netflix

Το Squid Game υπάρχει χάρη στο Netflix

απο Peter S.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ SPOILERS

Μια διαφορετική άποψη για τη σειρά που για κάποιο λόγο κάνει τόσο πάταγο..!!

Ως ένας φανατικός των tv series του εξωτερικού, και έχοντας δει δεκάδες σειρές πολλών σεζόν, μετά την παρακολούθηση των 9 επειδοδίων του Squid Game,έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχασα 9 ώρες απ τη ζωή μου

Μπήκα στο τρυπάκι της παρακολούθησης της σειράς, πιο πολύ απο περιέργεια λόγω της έντονης “προώθησής” της απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γενικότερα, το Netflix σαν πλατφόρμα,δε φημίζεται τόσο για την παραγωγή σειρών, αλλά κυρίως για την φιλοξενία τους και την διαφήμισή τους. Τρανό παράδειγμα είναι η σειρά La casa de Papel, που στην Ισπανία όχι απλά πάτωσε, αλλά είναι και άγνωστη για πολλούς Ισπανούς. Παρ’όλα αυτά το Netflix ανέλαβε την παραγωγή της σειράς. Την τροποποίησε,την προώθησε και εν τέλει την έσωσε, διαδίδοντας την κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με το Squid Game, μια σειρά του 2009 , ξαφνικά κάνει τόσο θόρυβο 12 χρόνια μετά. Σκεφτείτε πως οταν κυκλοφόρησε αρχές του 2010 ούτε οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν ήθελαν να προβληθεί γιατί φοβόντουσαν για το αποτέλεσμα. Μάλλον κάτι ήξεραν.

Η αδιάφορη ζωή του κεντρικού χαρακτήρα, η άχρωμη πλοκή, οι κουραστικοί διάλογοι, οι υπερβολικές δολοφονίες…και εν τέλει το χαμένο νόημα, σε κάνουν να αναρωτιέσαι στο τέλος γιατι ξεκίνησες να τη βλέπεις. Μια σειρά τραβηγμένη που θα μπορούσε να τα έχει πει όλα αυτά που διαδραματίζονται, σε 5 επεισόδια των 50 λεπτών, σε κάνει κυριολεκτικά να βαριέσαι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την περίεργη Κορεάτικη γλώσσα με τους κουραστικούς τονισμούς και τα επιφωνήματα, αλλα και τα δύσκολα ονόματα και τους χαρακτηρισμούς που δεν μπορείς να συγκρατήσεις, σε απωθούν απ το να περιμένεις κάτι καλύτερο για τη συνέχεια.

Δυστυχώς ο κόσμος, παρασύρεται απο τη μάζα, και όπως και με άλλες σειρές έτσι και με αυτή δημιούργησε πολύ ντορο για το τίποτα. Προσωπικά ως τηλεθεατής και βλέποντας σειρές αλλων ξένων δικτύων(HBO, AppleTv) οι οποίες έχουν τεράστια επιτυχία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ , όπως το Suits ή το Sons of Anarchy. Αναρωτιέμαι αν θα γινόταν ο ίδιος ντόρος με το Netflix να φιλοξενεί τέτοιου βελινεκούς σειρές. Η απάντηση είναι αρνητική, κι αυτο γιατί το Netflix ξερει τι κάνει. Είναι μια σχετικά φθηνή πλατφόρμα που φιλοξενεί πλήθος σειρών και ταινιών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Ενδιαφέρεται να έχει ποσότητα και οχι ποιότητα.

Για την ιστορία το Squid Game των 9 επεισοδίων έχει μ.ο βαθμολογιών 8/10. Πάρτε όμως ένα παράδειγμα τι βαθμολογία έχουν στο IMDb κάποιες σειρές πολλών περισσότερων επεισοδίων που δεν έχουν διαφημιστεί τόσο.

◦ Banshee (38ep) 8,6/10

◦ Suits ( 134 ep) 8,4/10

◦ Deuce (26ep) 8,2/10

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο