Αρχική Ελλάδα Τροχαία: «Κλήσεις από drone»

Τροχαία: «Κλήσεις από drone»

απο Peter S.

Το ιπτάμενο σύστημα αστυνόμευσης θα δοκιμαστεί πιλοτικά στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, έναν από τους πιο «αιματοβαμμένους» δρόμους της Ευρώπης

«Ζωντανή» μετάδοση τροχαίων ατυχημάτων και οδηγικών παραβάσεων σε κέντρα επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Κλήσεις από… αέρος θα μοιράζουν σύντομα τα Τμήματα Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προμηθευτούν 2 υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το ιπτάμενο σύστημα αστυνόμευσης θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε έναν από τους πιο «αιματοβαμμένους» δρόμους της Ευρώπης, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και στους υπόλοιπους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας.

Οδηγοί που μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο, επιβάτες χωρίς ζώνη, επικίνδυνες προσπεράσεις. Είναι μερικές μόνο από τις παραβάσεις που τα νέα υπερσύγχρονα drones θα μπορούν να καταγράφουν με ευκολία πετώντας σε ύψος που θα φτάνει τα 120 μέτρα. Η εμβέλεια θα αγγίζει τα 10 χλμ. έτσι ώστε να μπορούν να καταγράφουν εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ΒΟΑΚ το μήκος του οποίου φτάνει τα 313 χιλιόμετρα. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που θα χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να εξοικειωθούν με τα εξελιγμένα τεχνικά μοντέλα που θα καταφθάσουν στη χώρα μας. Παράλληλα θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα επιχειρήσεων σε διαφορετικά σημεία του οδικού άξονα για τον χειρισμό και την «υποδοχή» της εικόνας που θα καταγράφεται. Το συνολικό κόστος της νέας υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί από τα τμήματα της Τροχαίας του ΒΟΑΚ, αλλά και σε άλλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν εγκριθεί.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο