Αρχική Υγεία ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Έρχεται έξαρση της πανδημίας

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Έρχεται έξαρση της πανδημίας

απο Peter S.

Για την πορεία της πανδημίας, προειδοποιώντας για νέα έξαρση λόγω του ανεμβολίαστου πληθυσμού, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Τσιόδρας, που γενικά εδώ και καιρό έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, «στα πρώτα κύματα ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικες και επικριτικές απόψεις»

Ο καθηγητής είπε ακόμα πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου» και τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Επίσης υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστικη κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο