Αρχική Τεχνολογία Windows 11: Έφτασαν με Νέες λειτουργίες

Windows 11: Έφτασαν με Νέες λειτουργίες

απο LectorGR
Σήμερα είναι το επίσημο λανσάρισμα των Windows 11. Τα καινούργια Windows φέρνουν μερικές μεγάλες αλλαγές στο μακροχρόνιο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης αλλαγής ονόματος σε έξι χρόνια.

Ας δούμε κάποιες καινούργιες λειτουργίες:

  • Οι εφαρμογές που είναι ανοικτές λαμβάνουν την προτεραιότητα στη διάθεση των πόρων του συστήματος. Για να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
  • Η ενότητα Windows Update έχει βελτιστοποιηθεί. Για να κατεβαίνουν μόνο τα απαραίτητα αρχεία για την αναβάθμιση του συστήματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου των updates έως και 40%.
  • Ένα νέο interface που μοιάζει με Mac. Τα Windows 11 διαθέτουν καθαρό σχεδιασμό με στρογγυλεμένες γωνίες, παστέλ αποχρώσεις και κεντρικό μενού Έναρξη και Γραμμή εργασιών.
  • Ενσωματωμένες εφαρμογές Android. Οι εφαρμογές Android θα έρχονται στα Windows 11 και θα μπορούν να εγκατασταθούν από το νέο Microsoft Store μέσω του Amazon Appstore. Υπήρχαν δύο τρόποι πρόσβασης σε εφαρμογές Android στα Windows 10, συμπεριλαμβανομένου αν είχατε τηλέφωνο Samsung Galaxy, αλλά αυτό θα το κάνει εγγενές. (Σημειώστε ότι οι εφαρμογές Android δεν θα είναι διαθέσιμες κατά την αρχική κυκλοφορία των Windows 11.)
  • Widgets. Ενώ υπήρχαν εδώ και λίγο καιρό (θυμάστε gadget για επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows Vista;), συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης ενημέρωσης των Windows 10, μπορείτε τώρα να έχετε πρόσβαση σε γραφικά στοιχεία απευθείας από τη γραμμή εργασιών και να τα εξατομικεύετε για να βλέπετε ό, τι θέλετε.
  • Ενσωμάτωση Microsoft Teams. Το Microsoft Teams παίρνει μια βελτίωση προσώπου και θα ενσωματωθούν απευθείας στη γραμμή εργασιών των Windows 11, διευκολύνοντας την πρόσβαση (και λίγο περισσότερο όπως το FaceTime της Apple). Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Microsoft Teams από Windows, Mac, Android ή iOS.
  • Τεχνολογία Xbox για καλύτερο παιχνίδι. Τα Windows 11 θα λάβουν ορισμένες δυνατότητες που βρίσκονται στις κονσόλες Xbox, όπως το Auto HDR και το DirectStorage, για να βελτιώσουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας με Windows.
  • Καλύτερη υποστήριξη εικονικής επιφάνειας εργασίας. Τα Windows 11 θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές με τρόπο που μοιάζει περισσότερο με το MacOS, εναλλάσσοντας μεταξύ πολλών επιτραπέζιων υπολογιστών για προσωπική, εργασιακή, σχολική ή gaming χρήση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ταπετσαρία σας σε κάθε εικονική επιφάνεια εργασίας.
  • Ευκολότερη μετάβαση από οθόνη σε φορητό υπολογιστή και καλύτερη λειτουργία πολλαπλών εργασιών. Το νέο λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει λειτουργίες που ονομάζονται Snap Groups και Snap Layouts – συλλογές εφαρμογών που χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και βρίσκονται στη γραμμή εργασιών και μπορούν να εμφανιστούν ή να ελαχιστοποιηθούν ταυτόχρονα για ευκολότερη εναλλαγή εργασιών. Σας επιτρέπουν επίσης να συνδέεστε και να αποσυνδέεστε από μια οθόνη πιο εύκολα χωρίς να χάνετε πού βρίσκονται τα ανοιχτά παράθυρά σας.
Η Microsoft δεν χάνει την ευκαιρία να προωθήσει το νέο λειτουργικό σύστημα της με ένα video που εξηγεί πόσο σημαντικά πιο βελτιωμένη είναι η απόδοση του σε σύγκριση με το Windows 10, ακόμη και όταν τρέχει στο ίδιο hardware.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο