Αρχική Ιστορία 5 χρόνια απο το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

5 χρόνια απο το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

απο Peter S.
Σαν σήμερα το 2016 στην Αβάνα της Κούβας,έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ταλαιπωρούταν απο πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Φιντέλ Κάστρο είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο σπουδαιότερος Ελληνας μουσικός είχε παρευρεθεί στην Κούβα το 1962 ως εκπρόσωπος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, προσκεκλημένος από την επαναστατική κυβέρνηση.

img 7873
Το αγαπημένο τραγούδι του Κάστρο ήταν το «Canto General» το οποίο είχε μελοποιήσει ο Μίκης σε στίχους του Νερούδα τη δεκαετία του ’70. Παράλληλα ο Θεοδωράκης είχε πραγματοποιήσει συναυλια στην Αβάνα παρουσία του Φιντέλ.

Ποιος ήταν ο Φιντέλ Κάστρο

Κουβανός επαναστάτης και πολιτικός, ένας σταρ της διεθνούς πολιτικής για πάνω από μισό αιώνα. Κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Κούβα από το 1959 έως το 2008, οπότε παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με φανατικούς φίλους και εχθρούς. Δεν είναι παράδοξο που οι εξόριστοι Κουβανοί στις ΗΠΑ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το θάνατο του. Για την Αριστερά, ο Κάστρο αποτελούσε ένα από τα τελευταία σύμβολα της κομμουνιστικής επανάστασης, για τους πάσης φύσεως αντικομουνιστές συμβόλιζε τον στυγνό δικτάτορα και καταπιεστή του λαού του.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο