Αρχική Κόσμος Αστεροειδής με χαβανέζικο… όνομα ακολουθεί τη Γη

Αστεροειδής με χαβανέζικο… όνομα ακολουθεί τη Γη

απο Peter S.
Έχει σεληνιακές ρίζες και ακολουθεί τη Γη σαν δορυφόρος. O αστεροειδής με το χαβανέζικο όνομα «Kamo’oalewa» αποτελεί έναν μικρό ημι-δορυφόρο του πλανήτη μας και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστρονόμων, πιθανόν είναι ένα αρχαίο θραύσμα της Σελήνης.

Εάν επαληθευτούν οι θεωρίες των ειδικών , αυτό σημαίνει πως ο βράχος αυτός αποκολλήθηκε από τη Σελήνη. Πώς όμως;

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι αποκολλήθηκε από τη Σελήνη μετά από πρόσκρουση άλλου σώματος. Όπως αναφέρει το CNN, o αστεροειδής αυτός έχει εξάψει το ενδιαφέρον των ειδικών καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί άλλοι αστεροειδείς με σεληνιακή καταγωγή.

Ο «Kamo’oalewa» ανήκει στην κατηγορία των αστεροειδών, που ενώ βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, παραμένουν σε σχετικά κοντινή απόσταση με τη Γη.Την πρώτη φορά που τον εντόπισαν οι αστρονόμοι ήταν το 2016Πριν από έξι χρόνια, τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι αστρονόμοι με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου PanSTARRS της Χαβάης.

Λόγω της τροχιάς του, μπορεί να παρατηρηθεί από τον πλανήτη μας μόνο για λίγες εβδομάδες κάθε Απρίλιο και μόνο από κάποιο μεγάλο τηλεσκόπιο, καθώς είναι περίπου τέσσερα εκατομμύρια φορές πιο αχνός από το αχνότερο άστρο που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει στο σκοτεινό ουρανό

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο