Αρχική Φαγητό Διερεύνηση παραγόντων που εμποδίζουν ανάπτυξη μικροβίων στα τρόφιμα

Διερεύνηση παραγόντων που εμποδίζουν ανάπτυξη μικροβίων στα τρόφιμα

απο Dionusios Molfetas

Τα μικρόβια χωρίζονται σε κατηγορίες:

  • αερόβια
  • αναερόβια
  • προαιρετικά αερόβια ή αναερόβια
  • με ελαττωμένη τάση οξυγόνου
Picture 2221

Επίσης τα μικρόβια χωρίζονται σε:

  • Ψυχρότροφα(25-35°C)
  • Ψυχρόφιλα(-5-20°C)
  • Μεσόφιλα(5-47°C)
  • Θερμόφυλα(40-90°C)

Φυσικές συντηρητικές ουσίες που ανστέλλουν τη ανάπτυξη μικροοργανισμών είναι

Συντήρηση σε αλάτι (παστά), ζάχαρη (μαρμελάδες),ξύδι(τουρσιά), κάπνισμα τροφίμων,θερμικές επεξεργασίες(ζεμάτισμα,παστερίωση,αποστείρωση, μαγείρεμα),ζυμούμενα τρόφιμα.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο