Αρχική Τεχνολογία Elon Musk: Τα σχέδια του για την Ελλάδα

Elon Musk: Τα σχέδια του για την Ελλάδα

απο Peter S.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλον Μασκ έχουν φτάσει και στη χώρα μας. Όχι μόνο μέσω της διάθεσης των αυτοκινήτων Tesla και των σταθμών Superchargers. Η θυγατρική της SpaceX, Starlink, έχει βάλει την Ελλάδα στον χάρτη του δορυφορικού internet. Ήδη δέχεται παραγγελίες από όσους Έλληνες θέλουν να δοκιμάσουν τις «διαστημικές» διαδικτυακές ταχύτητες, που θα προσφέρει. 

Η Starlink φιλοδοξεί να καλύψει το 100% της ελληνικής επικράτειας με ταχύτητες που φτάνουν τα 150 mbps. Ωστόσο η τιμή της είναι «τσουχτερή». Στοιχίζει 99 δολάρια τον μήνα, ενώ το κόστος του εξοπλισμού είναι 499 δολάρια, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει ουσιαστικά να εγκαταστήσει ένα απλό δορυφορικό πιάτο, που θα αποκτά σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink, η οποία προσφέρει έτσι Διαδίκτυο ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. 

Το 2019 ο Μασκ είχε καταθέσει στην ελληνική κυβέρνηση και μία πρόταση για πράσινη ενέργεια στα ελληνικά νησιά- η οποία όμως δεν προχώρησε. Μένει να φανεί εάν θα επιμείνει, επιστρέφοντας με ένα νέο σχέδιο στο μέλλον.

Έχοντας παρουσιάσει εν συντομία την ιστορία του, μπορούμε μάλλον να καταλήξουμε στο συμπέρασμα: Ο Μασκ δεν είναι απλά ένας εκκεντρικός πλούσιος. Είναι ένας άνθρωπος με «πλούσια» πορεία. Και θα συνεχίσει σίγουρα να μας απασχολεί για πολύ ακόμη.

Τα σχέδια για την Tesla στην Ελλάδα

Η Tesla αναπτύσσει τα πρωτοποριακά της ερευνητικά προγράμματα σε άμεση συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και βρίσκεται συνέχεια σε αναζήτηση νέων «πηγών» γνώσης και καινοτομίας. Το γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ και τον έφερε στην Ελλάδα, ήταν τα ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται ήδη στην Tesla και μάλιστα στο σημαντικότερο από τα τμήματά της, που αφορά το σχεδιασμό των ηλεκτρικών κινητήρων.

Διόλου όμως τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του τεχνολογικού πάρκου Λεύκιππος, το οποίο ανήκει στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Μέσα σε ένα ήσυχο, καταπράσινο περιβάλλον, το τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος προσφέρει εκτός από τους χώρους και τις υποδομές λειτουργίας μιας νέας η ήδη υπάρχουσας εταιρείας, κάτι ακόμα πιο σημαντικό: διασύνδεση όλων των εταιρειών τεχνολογίας και καινοτομίας τις οποίες στεγάζει μεταξύ τους, με ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενημέρωση για προγράμματα χρηματοδότησης καθώς και υποστήριξη στην κατάθεση πατεντών και στην εύρεση διεθνών συνεργασιών.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο