Αρχική Έννοιες Έννοιες: Καθημερινότητα

Έννοιες: Καθημερινότητα

απο LectorGR
Αποτελούμενη από εμάς η καθημερινότητα χωρίζεται σε σκαλιά και σε τάξεις όπως πάντα. Ανεξάρτητα από τις χώρες η το πολίτευμα που ακολουθείται. Κάνουμε συνεχώς τα πάντα για να να ανέβουμε ένα σκαλί πιο πάνω, με όπλο τον εγωισμό που ονομάζουμε φιλοδοξία.

Η δόξα για τους περισσότερους ανθρώπους δεν σημαίνει τίποτα. Είναι τα χρήματα που μας κάνουν δυνατούς και ταυτόχρονα ευάλωτους. Αυτά τα εκτυπωμένα χαρτιά η χαραγμένα σίδερα κινούν τον κόσμο καθημερινά. Οι άνθρωποι ξυπνούν το πρωί πηγαίνουν στις δουλείες τους δεν θα το έκαναν αυτό εάν δεν υπήρχε ο λόγος επιβίωσης μέσω των χρημάτων. Ενώ όσοι δεν έχουν πρόβλημα με την επιβίωση αναζητούν περισσότερη δύναμη επιθυμώντας να ζήσουν μια καλύτερη καθημερινότητα από τους άλλους να σταθούν στο πιο ψηλό σκαλί που υπάρχει και μπορούν να φτάσουν.

Ακόμη και αν απογοητευόμαστε.. Η καθημερινότητα μας είναι μια λίμνη από διαφθορά. Δεν είναι ποτέ αρκετά αυτά που έχουμε. Από μικρά παιδιά αγχωμένοι να αγαπήσουμε να ξεχωρίσουμε από τους υπολοίπους θέλοντας να βρούμε ένα μονοπάτι διαφυγής. Αλλά ούτε αυτό δεν θα είναι αρκετό πρέπει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα η αλήθεια είναι όμως πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή οποιαδήποτε και αν είναι η ζωή μας. Είτε δισεκατομμυριούχοι είτε χωρίς χρήματα ο κάθε ένας έχει την καθημερινότητα του.

Ο κάθε συνάνθρωπος μας είναι το κέντρο γύρω από το οποίο περιτριγυρίζουμε. Κάποιοι από μας μισούμε το γεγονός ότι πρέπει να συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους. Η καθημερινότητα είναι δυσβάσταχτη για όλους λοιπόν. Είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε, είναι ακόμη πιο δύσκολο να φύγουμε από την μάχη, πολύ κακό για τον εγωισμό μας. Για αυτό και κάθε υπεκφυγή που περνάει από το μυαλό μας είναι ένα πιστό βήμα προς την κόλαση ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Φοβόμαστε τα πισωγυρίσματα ακόμη και αν πολλές φορές είναι σαν μια δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να αλλοιώνουμε το μέλλον να επιστρέφουμε πίσω και να ξαναπατάμε στα απομεινάρια και τα συντρίμμια του. Αλλά ακόμη και αν είναι η αγάπη που έχουμε η είναι η ζωή που θα θέλαμε να έχουμε δια μαγείας καταφέρνουμε να συνεχίσουμε.

Αλλά μην αδικούμε τους εαυτούς μας. Πολλές φορές τα συναισθήματα μας μπορούν να νικήσουν την πονηριά και να γίνουμε εξαίρεση αλλά ταυτόχρονα και ευτυχισμένοι. Διότι για να τα καταφέρουμε να τερματίσουμε αυτήν την διαρκή σύγκρουση με τον ίδιο μας τον εαυτό δεν πρέπει να αποφύγουμε να σκεφτόμαστε τα προβλήματα μας ούτε να πνίξουμε τις ανησυχίες μας. Αλλά θα πρέπει με νηφαλιότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει Θα πρέπει να σταθούμε δυνατοί. Δεν μπορείς να τα καταφέρεις όμως με τον σταυρό στο χέρι, περιμένοντας το παράθυρο τις ευκαιρίας σου. Μπορεί αυτό το παράθυρο να μην ανοίξει ποτέ τελικά. Πρέπει να πετάξεις τον σταυρό και να σπάσεις το παράθυρο. Όμως άπαξ και το κάνεις αυτό έχεις περάσει στην απέναντι όχθη και δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό είναι και το πραγματικό δίλημμα η θα μείνεις στάσιμος η θα προηγηθείς;

Καλούμαστε συνεχώς από τους πάντες και τα πάντα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύσκολες η εύκολες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δυστυχώς ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι είναι σωστό η λάθος. Ο κάθε ένας θα κάνει αυτό που του ορίζει η φύση του. Είναι μια ένδειξη αδυναμίας διότι όλοι μας για να αποφασίσουμε θα σκεφτούμε το μετά.

Για αυτό και απλώς επιλέγουμε να συνεχίσουμε μαθαίνοντας αργότερα τι έπρεπε τελικά να είχαμε επιλέξει.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο