Αρχική Ψυχαγωγία Eternals: Άνθρακας ο “θησαυρός” της Marvel

Eternals: Άνθρακας ο “θησαυρός” της Marvel

απο Peter S.
NO SPOIL ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ETERNALS

Είναι αλήθεια οτι μετά την ανάλαφρη,διασκεδαστική και ομολουγουμένως ενδιαφέρουσα προβολή της ταινίας Venom 2 , περιμέναμε πως και πως το ETERNALS. Τα ελπιδοφόρα trailer, το δυνατό casting, και το εντυπωσιακό συμπαντικό story το οποίο παρουσιαζόταν άφηνε πολλές υποσχέσεις για την προβολή της ταινίας.

Ειναι γεγονός πως η MARVEL θέλει να μπερδεύει τους θεατές. Θέλει βάζοντας τους νέα στοιχεία να τους κρατάει σε εγρήγορση, και να τους κάνει να αναρωτιούνται, αλλα και κατα κάποιο τρόπο να τους αναγκάζει να περιμένουν την κάθε νέα ταινία της. Μόνο που με το Eternals δεν το καταφερε, ή αν θέλετε, απέτυχε. Πολλά αρνητικά ακούγαμε απ το εξωτερικό για την ταινία. Το ελληνικό κοινό επιβεβαίωσε την εν λόγω αποτυχία. Ειδικά αν σκεφτείτε οτι στα μισα του έργου, κάποιοι έπαιζαν με τα κινητά, αλλοι χαζογελούσαν, άλλοι ,πάλι, κοιμοντουσαν. Πραγματικά απορούσαμε με τους υπόλοιπους συντάκτες του Lector.gr τι κάναμε 2 και βάλε ώρες στο σινεμα.

Τα ανελέητα και απότομα flashback απ την αρχή της ταινίας, για την κατανόηση της ύπαρξης, αλλα και της εξέλιξης των Eternals, ηταν κουραστικά και βαρετά. Η ταινία είχε κενά και εκεί που περίμενες το flashback να σου δώσει κάποιο στοιχειο αυτό σε κούραζε περαιτέρω. Οι ιστορικές αναδρομές κατα τις χρονικές περιόδους, και η μη επέμβαση των Eternals στις ανθρώπινες διαμάχες , πέρασε κάποια κοινωνικοπολιτικά μηνυματα για την ανθρωπινη υπαρξη κατα την ιστορια. Αλλά διαολε, ταινια περιπετειας με επιστημονική φαντασία ήρθαμε να δούμε. Δόξα τω Θεω κοινωνικα εργα υπαρχουν στο box office.

Δεν μπορεί ενα τοσο δυνατο και υποσχομενο cast να χαραμίζεται ελέω της εποχης. Εμπειροι και ταλαντουχοι ηθοποιοι, για μια ταινια σταθμο οπως χαρακτηριζοταν απ τη MARVEL, θυσιαζονται για να περνουν μηνυματα πολιτικής ορθότητας, ανθρωπινης ιστορίας και ομοφυλοφιλίας. Δεν ειμαστε ενάντια σε ολα αυτά, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένουμε απο μια τέτοια ταινια.Κάτι αντίστοιχο σε μικρότερο βαθμό έγινε και στο Black Widow, αλλά δεν ήταν ούτε κουραστικό ούτε ενοχλητικό, και πόσο μάλλον δεν εφευγε απ την κεντρική ιδέα του έργου.

Το παγκοσμιο σινεμα , κλονιστηκε το 2020 απο την πανδημία του κορωνοϊού, και αν μη τι αλλο ο κοσμος που επέστρεψε στις αίθουσες και πιο διψασμένος θα είναι, αλλά και οι απαιτησεις του θα έχουν ανέβει. Δυστυχώς (τουλάχιστον) σε αυτή την ταινια, η MARVEL μας απογοήτευσε αλλά όπως μας ενημέρωσε στο τέλος οι ETERNALS θα επιστρέψουν. Ελπίζουμε καλύτεροι, κατατοπιστικοί και εντος θέματος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ LECTOR.GR 5/10

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο