Αρχική Κοινωνία Η τηλεργασία στην ζωή του εργαζομένου

Η τηλεργασία στην ζωή του εργαζομένου

απο Alekos Giannakoudis
Η τηλεργασία έχει κάνει εδώ και καιρό την εμφάνιση της και η ευρεία εξάπλωση της οφείλεται στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας τα τελευταία χρόνια. Η εφαρμογή της τηλεργασία έχει επιφέρει κάποιες αλλαγές ως προς τον χρόνο εργασίας και στην κοινωνικότητα του εργαζομένου.

Υπάρχουν και θετικές και αρνητικές αλλαγές ως προς τον χρόνο εργασίας του εργαζομένου.

Μια αρνητική αλλαγή είναι ότι επεκτείνεται κάποιες φορές ο χρόνος εργασίας των εργαζόμενων: Πολλές φορές ο εργαζόμενος απασχολείται και πέρα από το καθορισμένο ωράριο και ο εργοδότης του τον πιέζει για παραπάνω εργασία εκτός εργασιακού ωραρίου.

Από την άλλη όμως υπάρχει και μια θετική αλλαγή στον χρόνο εργασίας. Μειώνεται ο χρόνος για την μεταφορά των εργαζόμενων προς και από τον χώρο εργασίας και αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εξοικονομεί χρόνο

Η τηλεργασία εκτός από τον χρόνο της εργασίας των εργαζόμενων επιφέρει και κάποιες αλλαγές στην κοινωνικότητα της. Η τηλεργασία περιορίζει τις επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των εργαζόμενων οι οποίες είναι απαραίτητες για την συνεργασία και τη δημιουργικότητα στην εργασία.

Από την άλλη όμως με την τηλεργασία περιορίζεται η ενδεχόμενες προσωπικές αντιπαραθέσεις με τους συναδέλφους.

Συνεπώς η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας είναι καλό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μόνο τα οφέλη από αυτήν.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο