Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Κολλάει παντού έρχονται πάνω από 10.000 κρούσματα την μέρα

Κορονοϊός: Κολλάει παντού έρχονται πάνω από 10.000 κρούσματα την μέρα

απο LectorGR

Τα κρούσματα του κορονοϊού αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10.000 την επόμενη εβδομάδα.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει η εκτίμηση για την επιδημιολογική εικόνα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης είπε: «αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να… χτυπήσουν και τα 10.000»

«Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου» τόνισε και πρόσθεσε ότι «συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα»

Πάντως δεν εξετάζετε το ενδεχόμενο Lockdown από την κυβέρνηση. Ο λόγος είναι για να μην περιοριστεί και ο κόσμος που έχει εμβολιαστεί. Ο Υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Realfm 97,8:

“Δεν εξετάζουμε θέματα οριζόντιων περιορισμών ακόμα και ανά περιοχές, διότι σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος που είναι εμβολιασμένος θα δεχόταν υπέρμετρους περιορισμούς τη στιγμή που έχει εμβολιαστεί. Όλα τα μέτρα που συζητάμε είναι μέτρα που δεν θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως υπάρχουν τώρα” είπε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο