Αρχική Υγεία Μετάλλαξη Όμικρον: Έφτασε στη Βρετανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Έφτασε στη Βρετανία

απο LectorGR

Τα δύο πρώτα κρούσματα της Μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού ανακαλύφθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Sajid Javid.

Πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες διαγνωστικές εξετάσεις σε δύο τομείς στους οποίους έχει εντοπιστεί μια παραλλαγή, δηλαδή στο Chelmsford και στο Nottingham.

Οι δύο σοροί, που σύμφωνα με τον υπουργό είναι «συνδεδεμένοι», βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι μαζί με τους συγκατοίκους τους.

Ο Τζαβίντ ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις ακόμη αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στη βρετανική κόκκινη ταξιδιωτική λίστα νωρίς την Κυριακή: Αγκόλα, Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Ζάμπια. Ακολουθούν οι έξι χώρες του νότιου άκρου της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Βρετανός υπουργός είπε ότι η βρετανική Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας τον ενημέρωσε αργά το βράδυ για δύο περιπτώσεις αυτής της παραλλαγής, ενώ επανέλαβε την προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα εάν χρειαστεί.

«Αυτή είναι μια πραγματική υπενθύμιση ότι αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει», είπε ο Τζαβίντ, προτρέποντας τους πολίτες να έρθουν για τις δόσεις των εμβολίων τους.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο