Αρχική Ελλάδα Πολυτεχνείο: Η 17 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα της δημοκρατίας

Πολυτεχνείο: Η 17 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα της δημοκρατίας

απο LectorGR

Πολλοί αναφέρονται στο Πολυτεχνείο ως την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και την στιγμή που ξεκίνησε η πτώση της χούντας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Είναι απλώς ένα ψέμα της προπαγάνδας που κάνουν οι διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί.

Κάθε άλλο από αποκατάσταση της δημοκρατίας και πτώση της χούντας ήταν. Για τους εξής λόγους.

  1. Δεν υπήρχε χούντα τότε. ΝΑΙ! τον Νοέμβριο του 73 δεν υπήρχε χούντα. Από πολύ πριν είχαν παραιτηθεί όλοι οι συνταγματάρχες. Είχαν αποσυρθεί. Η κυβέρνηση είχε ανατεθεί σε πολιτικά πρόσωπα με πρωθυπουργό τον Σπύρο Μαρκεζίνη και θα γίνονταν εκλογές τον Φεβρουάριο του 74. Συνεπώς δεν ανέτρεψαν καμία χούντα.
  2. Δεν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία από το κίνημα του πολυτεχνείου. Απεναντίας συνέβη το αντίθετο. Ενώ μετά 3 μήνες θα είχαν εκλογές και δημοκρατία. Με αυτά που έγιναν στο πολυτεχνείο επενέβη ο Δημήτρης Ιωαννίδης και έχουμε πλέον την χούντα του Ιωαννίδη. Κατά την διάρκεια της οποίας όλοι αυτοί οι ήρωες που παρουσιάστηκαν μετά είχαν εξαφανιστεί.

Η τελευταία ημέρα ελευθερίας του ελληνισμού ήταν η 17 Νοεμβρίου του 1973. Εκείνο το βράδυ ο ελληνισμός πέθανε. Τον πάτησε το τανκς! Και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Δυστυχώς οι άνθρωποι που πίστεψαν σε κάτι καλύτερο ουδέποτε το είδαν. Αντιθέτως τι είδαν;

Είδαν την χώρα να πονάει. Είδαν τον γείτονα τους να πεινάει. Είδαν συρροή αλλοδαπών να εισβάλει από παντού. Είδαν πολιτικούς αμετανόητοι να κλέβουν το δημόσιο βίο τους.

Η χούντα έπρεπε να πέσει για να είναι οι Έλληνες ελεύθεροι. Να έχουν ψωμί. Να έχουν παιδεία.

Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ελευθερία; Όταν μας κλέβουν διαρκώς;

Έχουν όλοι ψωμί; Και τα απαραίτητα αγαθά για τις οικογένειες τους; Ένας εργάτης τι θα προτιμούσε να έχει το δικαίωμα να φωνάξει πεινάω; Η να τρώει αυτός και τα παιδιά του; 

Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στην παιδεία που υπάρχει σήμερα….

Τι τιμούμε λοιπόν; Τι κέρδισε η Ελλάδα από το Πολυτεχνείο; Τι βελτιώθηκε; Ποιος τομέας της πάει καλά; 

Φυσικά δεν θα απαντήσει κανείς. Διότι πολύ απλά οποίος φοβάται την αλήθεια αποφεύγει τον διάλογο.

Πηγαίντε λοιπόν όλοι να αφήσετε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο γιατί εκεί πέθανε στην Ελλάδα και η αλήθεια φωνάζοντας Εδώ Πολυτεχνείο Εδώ Πολυτεχνείο! θυμάστε πια ήταν που φώναζε; και που είναι Σήμερα! Ο Νοών Νοείτω. 

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο