Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει τον διορισμό του Έντι Χάου ως νέου προπονητή του συλλόγου με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
🤝 𝗛𝗢𝗪𝗘-𝗔𝗬 𝗧𝗛𝗘 𝗟𝗔𝗗𝗦 🤝We are delighted to confirm the appointment of Eddie Howe as the club’s new head coach.Welcome to Newcastle United, Eddie! ⚫️⚪️— Newcastle United FC (@NUFC) November 8, 2021
Ο 43χρονος φτάνει στο Tyneside έχοντας αποχωρήσει από την AFC Bournemouth το περασμένο καλοκαίρι, τερματίζοντας μια μακρά συνεργασία με τους Cherry ως επιτυχημένος παίκτης και προπονητής.
Εκτός από τη συγκέντρωση περισσότερων από 300 εμφανίσεων για τη νότια ακτή ως παίκτης, έχει επίσης τη διάκριση της διοίκησης της AFC Bournemouth και στα τέσσερα επίπεδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα σε πέντε χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ 2015 και 2020.
Ο Έντι είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να γίνω προπονητής ενός συλλόγου με το ανάστημα και την ιστορία της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Είναι μια πολύ περήφανη μέρα για εμένα και την οικογένειά μου.
“ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ UNITED. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.”
ΕΝΤΙ ΧΑΟΥ
«Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία, αλλά υπάρχει επίσης πολλή δουλειά μπροστά μας και ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο για να αρχίσω να δουλεύω με τους παίκτες.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του συλλόγου για αυτήν την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές του συλλόγου για το απίστευτο καλωσόρισμα που μου έχουν ήδη επιδείξει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάμε το ταξίδι μας μαζί.”
Η συνιδιοκτήτρια της Newcastle United, Amanda Staveley, δήλωσε: «Μας εντυπωσίασε απίστευτα ο Eddie μέσα από μια αυστηρή διαδικασία πρόσληψης.
«Όπως και τα προφανή επιτεύγματά του με την AFC Bournemouth, όπου είχε μεταμορφωτικό αντίκτυπο, είναι ένας παθιασμένος και δυναμικός προπονητής που έχει ξεκάθαρες ιδέες για την προώθηση αυτής της ομάδας και του συλλόγου.
“Είναι πολύ κατάλληλος για αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε εδώ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Eddie και το προσωπικό του στο St. James’ Park και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για τις συλλογικές μας φιλοδοξίες.”
Περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του Έντι και τα ραντεβού του προπονητή της πρώτης ομάδας θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο.