Αρχική Ψυχαγωγία Venom: Ο αντιήρωας που αγαπάμε

Venom: Ο αντιήρωας που αγαπάμε

απο Peter S.

NO SPOIL ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ MARVEL- VENOM 2-LET THERE BE CARNAGE

Όταν παρακολουθείς ταινίες της Marvel και γενικά superhero movies, πρέπει να είσαι προϊδεασμένος για κάποιες σταθερές τις οποίες θα δεις κατα τη διάρκεια της προβολής. Ένας υπερήρωας που σώζει τον κόσμο από κάποιο ρομπότ, απο κάποιο τρελό serial killer ή απο κάποιον εξωγήινο.

Ο Venom έρχεται να σπάσει αυτά τα στερεότυπα γιατί ο ίδιος αποτελεί μια εξωγήινη απειλή, η οποία ριζοσπαστικά συμβιώνει με τον Εντι Μπροκ..μια σχέση η οποία στο Venom 2 μας παρουσιάζεται σαν τη συνύπαρξη δυο φοιτητών συγκατοίκων, ή δυο φίλων στην εφηβεία. Μια τέτοια συνύπαρξη που απο μόνη της μπορεί να φέρει μπελάδες…και φέρνει. Η υποτυπώδης αυτή σχέση, εμφανίζει τη συμβίωση δυο διαφορετικών κόσμων. Του ενός μεν φανταστικού αλλα με βάση τα συναισθήματα,τις εκφράσεις και τις ατάκες καθ’ολα υπαρκτού.

Όσο επιστημονικά φανταστική,αλλοπρόσαλλη και λίγο ξαφνική είναι η πλοκή…με πολλά εφέ αλλά και λίγο τραβηγμένες σκηνές, που κουράζουν εντός διώρου. Τόσο καλύτερα την εξισόροπει ο διπλός χαρακτήρας Venom-Έντι.Στην ουσία αυτή η παράλογη σχέση είναι που καταφέρνει και σώζει τα αρκετά κενά της ταινίας, και κάνει το χρόνο να κυλάει πιο ομαλά ξεχνώντας ολα αυτά που ενδεχομένως είναι και περιττά για τον θεατή.

Ο αστείος αντισυμβατικός ήρωας λοιπόν, μέσα απο ένα όχι και τόσο ψαγμένο στόρι, καταφέρνει και κρατάει τον θεατή και του δίνει το κάτι διαφορετικό και όχι ίδιο με όλα τα υπόλοιπα. Ταινίες με ήρωες τον Venom και το Deadpool πρέπει να βγαίνουν συχνότερα. Ο κοσμος έχει βαρεθεί το “ηρωιλίκι”, με καθετί τεχνητό, και αναζητάει κάτι πιο κοντινό στην έκφραση της καθημερινότητας του, ακόμα κι αν αυτό παρουσιάζεται απο κάτι εξωγήινο.

ΥΓ

Αξιοσημείωτη η extra scene, δίνει βάσεις για το μέλλον με μια τρομερή σύνδεση..μην τη χάσετε

Βαθμολογία Lector.gr : 8/10

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο