Αρχική Φαγητό Ποιό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και στομάχου

Ποιό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και στομάχου

απο Dionusios Molfetas
Το βήτα-καροτένιο δίνει το χρώμα στα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά. Μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και έτσι μπορεί να «κάνει» τις ίδιες εργασίες με τη βιταμίνη Α. Θα πρέπει να λαμβάνουμε όλη την ποσότητα βήτα-καροτίνης που χρειαζόμαστε από την καθημερινή μας διατροφή, αλλά μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να λαμβάνουν συμπληρώματα.

Χαρακτηριστικά, οι βρετανικές Αρχές σημειώνουν: «Εάν αποφασίσετε να πάρετε συμπληρώματα βήτα-καροτίνης, είναι σημαντικό να μην πάρετε πάρα πολλά, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές. Μην παίρνετε περισσότερα από 7 mg συμπληρωμάτων βήτα-καροτίνης την ημέρα, εκτός εάν σας το ζητήσει ο γιατρός. Τα άτομα που καπνίζουν ή που έχουν εκτεθεί στον αμίαντο, συνιστάται να μην λαμβάνουν συμπληρώματα βήτα-καροτίνης».

Oι κύριες πηγές τροφίμων βήτα-καροτίνης είναι τα κίτρινα και πράσινα (φυλλώδη) λαχανικά (π.χ. σπανάκι, καρότα και κόκκινες πιπεριές), καθώς και τα κίτρινα φρούτα (π.χ. μάνγκο, παπάγια και βερίκοκα).

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο