Αρχική Επικαιρότητα Αλέξη εάν ζούσες τι θα άλλαζε;

Αλέξη εάν ζούσες τι θα άλλαζε;

απο LectorGR
Σαν σήμερα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο 37χρονος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σήμερα οι δρόμοι είναι κλειστοί. Είναι ευκαιρία για κάποιους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βγάλουν το άχτι τους για κάθε τι άσχετο που τους ταλαιπωρεί.

Ο Αλέξης ήταν ένα ατίθασο παιδί. Βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή θα μπορούμε να πούμε. Αλλά για εμάς που έχουμε βιώσει τα Εξάρχεια ακόμη και στις ακατάλληλες ώρες ξέρουμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι.

Το παιχνίδι των Εξαρχείων και ο ρόλος του Αλέξη

Στα Εξάρχεια το παιχνίδι είναι στημένο. Μαζεύονται οι αναρχικοί και δίνουν ραντεβού με την αστυνομία. Λίγο να ανάψουν τα αίματα ακολουθεί πόλεμος. Η κλούβα των αστυνομικών είναι μόνιμα εκεί.

Τότε ήταν υπουργός ο Προκοπής Πουλόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε μεν αλλά για να τον τιμήσει η δημοκρατία τον έκανε αργότερα πρόεδρο αυτής…

Ο τότε πρόεδρος της δημοκρατίας χαρακτήρισε το θάνατό του ως τραύμα στη λειτουργία του κράτους δικαίου. Ωραία ήταν τραύμα επουλώθηκε;

Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Εάν ξυπνήσουμε αύριο το πρωί και πάρουμε τους δρόμους προς τα πάνω από την οδό Πατησίων για να μπούμε στα Εξάρχεια πόσους θα δούμε κάτω ξαπλωμένους με σύριγγες στα χέρια;

Εάν ζούσε σήμερα ο Αλέξης και πήγαινε στα Εξάρχεια θα υπήρχαν πιθανότητες να συμβεί το ίδιο. Διότι το κράτος, η δικαιοσύνη, η πολιτεία αλλά και ο κάθε ένας μας δεν έχει κάνει απόλυτος τίποτα. Ίσως τα πράγματα να είναι και χειρότερα πλέον. Σίγουρα ο Αλέξης θα ήθελε κάτι καλύτερο για εμάς. Αλλά δεν είμαστε άξιοι από ότι φαίνεται.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο