Αρχική Αυτοκίνητο Αντιολισθητικές αλυσίδες και συμβουλές οδήγησης στο χιόνι

Αντιολισθητικές αλυσίδες και συμβουλές οδήγησης στο χιόνι

απο Peter S.

Κάνοντας λοιπον το ταξίδι προς τα βουνά που είναι πολυ πιθανο να συνατήσουμε χιονι ή παγο πρέπει να έχουμε μαζί μας οπωσδηποτε τις αντιολισθητικές αλυσίδες αυτοκινήτου. Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί ένα ζευγάρι αδιάβροχα γάντια, έναν φακό,ένα μαχαίρι και ένα κομμάτι ενισχυμένο σχοινί.

Θυμόμαστε πάντα οτι τις αλυσίδες τις βάζουμε όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό απο πάγο χιόνι καθώς και οταν κάνει σχετική ενημέρωση η Τροχαία

Φροντίζουμε να τοποθετούμε τις αλυσίδες πριν εισέλθουμε σε ολισθηρο δρόμο ωστε να μη χρειαστεί να διακόψουμε την κυκλοφορία οχημάτων καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και σταθμεύουμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου ανάβοντας alarm.

img 9271

Ξεκινώντας την τοποθέτηση, φέρνουμε σε ευθεία το τιμόνι και τις ρόδες και τοποθετούμε τις αλυσίδες στους ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ του οχήματος μας, ελέγχοντας να έχουν σωστή επαφή με τα ελαστικά και να είναι καλά τεντωμένες ωστε να μη φύγουν απ τη θέση τους.

Η ταχύτητα οδήγησης με αλυσίδες δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 25 χιλιόμετρα.

Έχω 4×4, πρέπει να βάλω αλυσίδες;

Η απάντηση είναι πως πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τοποθετούνται αλυσίδες και στα τετρακίνητα οχηματα.Το οτι ένα αυτοκίνητο διαθέτει τετρακίνηση δε σημαίνει οτι μπορει να ανταπεξέλθει σε ολισθηρό οδόστρωμα. Άλλωστε τα ελαστικά είναι αυτα που επηρεαζουν την ολισθηση. Αν δείτε ακόμα και σε μεγάλα φορτηγά ή μηχανηματα τοποθετούνται αλυσίδες.

Αν οι κινητήριοι τροχοι ολισθήσουν δεν μπορεί να δουλέψει κανένας άλλος τροχος είτε κινητηριος είτε κινούμενος, είναι σίγουρο πως θα γλιστρήσει και θα “σπινιαρει”.Γι αυτό λοιπόν χρησιμοποιούμε αλυσίδες και στα τετρακίνητα οχήματα και κατα προτίμηση στους εμπρόσθιους τροχούς

Συμβουλές οδήγησης

Πάντα στο ταξίδι μας πρέπει να ενημερωνόμαστε για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.Ελέγχουμε το αυτοκίνητο όσον αφορά την κατάσταση του σε φρένα, φωτισμό και οπωσδήποτε στην επάρκειά του σε καύσιμα.

Αφήνουμε αρκετή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και δεν φρενάρουμε απότομα καθώς υπάρχει κίνδυνος εκτροπής. Καλό θα είναι να ακολουθύμε τις γραμμές του ,πατημένου απο άλλα αυτοκίνητα, οδοστρώματος και να μη δημιουργούμε νέα πορεία ειδικά σε φρέσκο χιόνι.

Η ταχύτητά όπως επισημάναμε πρέπει να ναι περιορισμένη και σταθερή και να γινεται αποφυγή διέλευσης απο γέφυρες καθως και απο λιμνάζοντα νερα τα οποία κατα πασα πιθανοτητα θα έχουν παγώσει.

Σε γενικές γραμμες η κατασταση του οδηγού πρεπει να είναι καλή ωστε να έχει σωστες αντιδράσεις σε δυσκολες συνθηκες.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο