Αρχική Ψυχαγωγία Casa de Papel: Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε

Casa de Papel: Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε

απο Peter S.

Η σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ευρώπη μετά απο αρκετό καιρό έφτασε στο τέλος της. Ένα τέλος που θα μπορούσε να χε έρθει πολύ νωρίτερα.

Η σειρά του Alex Pina ξεκίνησε να προβάλεται το 2017 απ το ισπανικό δίκτυο Antena 3. Η σειρά στην Ισπανία ξεκίνησε με επεισόδια των 60-70 λεπτών. Όσοι την έβλεπαν απο την αρχή πριν γίνει διάσημη ελέω Netflix θα το θυμούνται.

Στην Ισπανία η σειρά το 2017 πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο, το κοινό δεν είχε πειστεί και η σειρά κόντευε να σταματήσει. Εκεί κάπου εμφανίστηκε το Netflix. Ο Αμερικάνικος κολοσσός εξαγόρασε τα δικαιώματα της και όχι απλά τη διέσωσε, αλλα κυριολεκτικά την απογείωσε.

Η σειρά έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη στην ιστορία του Netflix, ενώ οι συντελεστές κατέκτησαν πληθώρα βραβείων. Η φήμη των ηθοποιών εκτοξεύτηκε και η απήχηση της δημιούργησε παροξυσμό στον κόσμο.

Συμπερασματικά όμως, επειδή ο κόσμος είναι και ο πιο κατάλληλος κριτής φτάσαμε να πούμε πως η σειρά απ το 2019 και μετά μετατράπηκε σε μια αγωνιώδη αγγαρεία. Τα τραβηγμένα επεισόδια, τα ανελέητα flashback, οι εξωπραγματικές σκηνές δράσης κούρασαν το κοινό. Με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία μέρη.

Κάποιοι που βλέπουν χρόνια σειρές, θα πουν οτι η συγκεκριμένη αποτελεί μια “μεγάλη ταινία”, και όχι άδικα. Τα πολλά περιττά κομμάτια δείχνουν οτι θα μπορούσε να ήταν μία ταινία με τρία δίωρα μέρη. Το Netflix γενικότερα έχει την τάση σε οτιδήποτε θέλει να προωθήσει να το μετατρέπει σε πολλά και μικρά επεισόδια με πολλές season. Λογικό γιατί θέλει να έχει κέρδος και να προσελκύει τηλεθεατές. Αλλα για όσους βλέπουν γενικότερα πολλές σειρές αυτό καταντάει κουραστικό.

Ειδικότερα τα 5 τελευταία επεισόδια της Season Finale, επιβεβαιώνουν τη φράση”Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε”. Σαν να μας είπαν, ο,τι είδατε, είδατε, παρ’τε και το τέλος τώρα.Υπάρχουν γενικότερα πολύ καλύτερες σειρές και όχι μόνο στο Netflix που υπερτερούν σε υλικό,συντελεστές,σενάριο,γραφικά. Είναι φυσικό οτι ο τηλεθεατής θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος την παρέα του Casa de Papel, αλλά το πρόσημο συνολικά γέρνει προς το αρνητικό.

Βαθμολογία σειράς IMDB: 8,2/10

Βαθμολογία σειράς Lector.gr 6,5/10

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο