Αρχική Κόσμος Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Eπιβολή κανονισμών σε μεγάλες ομάδες υψηλής τεχνολογίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Eπιβολή κανονισμών σε μεγάλες ομάδες υψηλής τεχνολογίας

απο LectorGR
Τα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο μείωσης των ανταγωνιστικών πρακτικών στην ψηφιακή οικονομία και συχνά ακολουθούνται από μεγάλες ομάδες υψηλής τεχνολογίας όπως η Google, το Facebook, η Amazon και η Apple.

Η συμφωνία επηρεάζει εταιρείες με κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 80 δισεκατομμυρίων ευρώ και προσφέρουν τουλάχιστον μία υπηρεσία Διαδικτύου, όπως η διαδικτυακή αναζήτηση. Αυτοί οι νέοι κανόνες που πρόκειται να επεξεργαστούν, ωστόσο, έχουν να κάνουν με περισσότερες επιχειρήσεις τελικά από ό,τι αρχικά εμφανιζόταν στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης νομοθεσίας της ΕΕ για την ψηφιακή αγορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εφαρμόσουν τη νομοθετική πράξη από καιρό σε καιρό.

Η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική ομάδα, έχει ζητήσει ένα ευρύτερο φάσμα νόμων για να διασφαλιστεί ότι περισσότερες εταιρείες δεσμεύονται από αυτούς. Ωστόσο, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με μέλη όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έχει επικεντρωθεί μόνο στους μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε επίσης εάν η στοχευμένη διαφήμιση, μια σημαντική πηγή εισοδήματος για την Google και το Facebook, θα έπρεπε να απαγορευτεί και αποφάσισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς, όπως η προστασία των παιδιών και υψηλότερα πρότυπα διαφάνειας.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο