Αρχική Αυτοκίνητο Η Mercedes κοντράρει την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση

Η Mercedes κοντράρει την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση

απο Peter S.

Η Mercedes έχει έτοιμο προς διάθεση το λειτουργικό σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 .

Το σύστημα αυτό της Mercedes Benz έχει πάρει εγκρίσεις και θα το δούμε το 2022 στην νεα S-Class. Θα ονομάζεται Drive Pilot, και θα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 60 χιλιόμετρα.

Οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση, αφήνοντας τα χέρια τους. Τα οχήματα S-Class και EQS θα είναι εξοπλισμένα με πληθώρα αισθητήρων που θα ελέγχουν ακόμα και την κατασταση του οδοστρώματος αλλά και τις γενικότερες οδηγικές συνιηκες(κίνηση,σήμανση).

img 8342
εσωτερικό EQS

Το κεντρικό σύστημα αισθητήρων αποτελείται απο έναν πυρήνα Digital HD Map που στην ουσία διαβάζει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου εκτός απ την εξωτερική περίμετρο. Αυτή ειναι η καινοτομία της Mercedes σε σύγκριση με τα αλλα auto pilot Sytems.

Το σύστημα αυτό μπορεί να προβλέψει ανεπιθύμητες καταστάσεις, ειδοποιώντας τον οδηγό μέσω ήχων ή δονήσεων στο τιμόνι. Αν ο οδηγός δεν πάρει τον έλεγχο, τότε το σύστημα θα επιβραδύνει το όχημα μέχρι να το ακινητοποιήσει. Έπειτα θα ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης εκτάκτου ανάγκης και θα ξεκλειδώσουν αυτόματα τα παράθυρα και οι πόρτες, διευκολύνοντας την πρόσβαση στο εσωτερικό σε όποιον σπεύσει σε βοήθεια.

img 8340
σύστημα αισθητήρων

Η έγκριση επιπέδου 3 που έχει πάρει η Mercedes από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (ΚBA) είναι η μοναδική, καθώς η ανταγωνίστρια Tesla δεν έχει λάβει την έγκριση αυτή επειδή τα συστήματα της βρίσκονται στο επίπεδο 2.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο