Αρχική Τεχνολογία Η τάση των νέων ανθρώπων να δημοσιοποιούν σέλφι

Η τάση των νέων ανθρώπων να δημοσιοποιούν σέλφι

απο Alekos Giannakoudis
Η τάση πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων να δημοσιοποιούν σέλφι στα κοινωνικά δίκτυα έχει πολλά αιτία. Συγκεκριμένα ένας λόγος που οι νέοι αναρτούν selfie είναι γιατί δίνουνε έμφαση στην εξωτερική τους εμφάνιση και θέλουν να εντυπωσιάσουν τους άλλους έτσι ώστε να τους αποδεχτούν επίσης κάποιοι νέοι με αυτόν τον τρόπο ίσως ψάχνουν να βρουν κάποιο σύντροφο.

Πολλοί νέοι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο από κοντά και βγάζοντας selfi επιδιώκουν την επικοινωνία και την επαφή με το άλλο φίλο. Επιπρόσθετα η τάση που έχουν οι άνθρωποι για αυτό φωτογραφίες φανερώνει και κάποιους βαθύτερες συναισθηματικές αδυναμίες τους όπως ανασφάλεια άγχος ναρκισσμό.

Τέλος η λήψη αυτόφωτογραφιών είναι μια φθηνή προσιτή και εύκολη τεχνική από όλους. Είναι εφικτή από τον καθένα σε οποιασδήποτε στιγμή. Η συνεχής δημοσίευση selfies στα κοινωνικά δίκτυα έχει δεν είναι πολλή σωστή και έχει και κάποιες αρνητικές συνέπειες. Πολλές φορές οι νέοι εθίζονται στο “φαινεσθαι” πλάθοντας μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν επιφανειακές κοινωνικές σχέσεις επιπρόσθετα οι νέοι εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους αφού με την συνεχόμενη δημοσίευση selfies απειλείται η αξιοπρέπεια τους και η ασφάλεια τους. Κάποιοι κακοπροαίρετοι μπορεί να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες και να τα αξιοποιήσουν σε βάρος του ατόμου που τα δημοσίευσε. Συνεπώς η λήψη και το ποστάρισμα selfies στα κοινωνικά δίκτυα εγκυμονεί κινδύνους και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δημοσιοποιούμε φωτογραφίες μας με μέτρο.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο