Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Ερχονται μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός: Ερχονται μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

απο Dionusios Molfetas

Εκτός από τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, νέοι περιορισμοί θα έρθουν από τις 3 Ιανουαρίου. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα συνεδριάσει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου και θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων μέχρι τότε, αλλά, όπως εξήγησε, είναι έτοιμη να προτείνει νέα μέτρα που έχουν ήδη προταθεί. και θα δημοσιευθεί όταν κριθεί απαραίτητο.

«Με αφορμή το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 15ήμερο από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, ο κ. Πλεύρης είπε ότι το συμβούλιο έχει προτείνει μια σειρά μέτρων.» Θα είναι περιοριστικά, αλλά δεν θα ισχύουν για ειδικούς ή γενικούς περιορισμούς. . Στην κατηγοριοποίηση, τα μέτρα θα αφορούν την ψυχαγωγία, όπου θα εξετάζονται διάφορα σενάρια που αφορούν προγραμματισμό, εκδηλώσεις -κυρίως αθλητικά- και τηλεργασία, ενώ θα υπάρχουν γενικότερα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθούνται πιο αυστηρά και θα αφορούν δραστηριότητες. που δεν είναι απαραίτητα. Η ακριβής καταγραφή αυτών των μετρήσεων θα είναι 27.12. πότε θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ότι ταυτόχρονα δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία», κατέληξε ο υπουργός.

Κορονοϊός: Επιστρέφουν τα SMS;

Νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αύριο, 24 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιστρέψει το μέτρο SMS στο 13033 για μεταφορές.

«Δεν υπάρχει συζήτηση ή πρόταση για SMS», απάντησε.

Ανέφερε ακόμη ότι «όποια μέτρα θα ληφθούν – που θα είναι περιοριστικά – δεν θα ισχύουν για συγκεκριμένο ή γενικό κλείδωμα. Θα αφορούν κυρίως πάρτι και χώρους συγκέντρωσης, πάρτι».

Κορονοϊός: Για τα σχολεία

Παράλληλα, έγινε σαφές ότι δεν θα ισχύσουν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τα σχολεία. Όπως είπε, τα μέτρα αυτά “δεν θα επηρεάσουν – τουλάχιστον αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης – τα σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά”. Επίσης, εάν χρειάζεται, μπορείτε να ενημερώσετε το πρωτόκολλο με το οποίο συνεργάζονται.

«Τα μέτρα που εξετάζονται αυτή τη στιγμή αφορούν τους τομείς της ψυχαγωγίας, της ψυχαγωγίας και της τηλεργασίας. Επιπλέον, επειδή είναι μια δυναμική κατάσταση και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισηγήσεις από την Κομισιόν να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση, για την οποία μιλάω από τη χθεσινή συνάντηση. θα ενημερώσει τα δεδομένα που θα έχουμε καθώς η μετάλλαξη εξαπλώνεται στη χώρα.εμάς», είπε.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο