Αρχική Αθλητικά Max Verstapen: Ποιά γόμα θα βάλει στον αγώνα;

Max Verstapen: Ποιά γόμα θα βάλει στον αγώνα;

απο Dionusios Molfetas
O Max Verstappen δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με την κατάκτηση μιας εμφατικής pole position για τον αυριανό αγώνα στο Abu Dhabi, με τον συνδιεκδικητή του τίτλου Lewis Hamilton να μένει 2ος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν που θα κρίνει και τον πρωταθλητή!

Ο Hamilton έμοιαζε να έχει ελαφρώς το “πάνω χέρι” στην μάχη για την πρώτη θέση εκκίνησης, αλλά ένας εκπληκτικός γύρος από τον Max τον άφησε 2ο με σημαντική μάλιστα διαφορά. Στην διαφορά αυτή βοήθησε και το slipstream που παρείχε ο team mate του Ολλανδού, με τον Sergio Perez να αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο αυτό.

“Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα,” ανέφερε ο Verstappen μετά την κατάκτηση της pole για 0.371s από τον Hamilton.

“Σίγουρα βελτιώσαμε το μονοθέσιο στην διάρκεια των κατατακτηρίων, καθώς μέχρι τώρα ήταν την μια καλά και την άλλη όχι. Είμαι απίστευτα χαρούμενος για αυτό,” δήλωσε μετά μια σχετικά απρόσμενη pole.

“Είναι φυσικά αυτό που θέλαμε, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά με την φόρμα που είχαν στους τελευταίους αγώνες,” πρόσθεσε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ο Verstappen επέμεινε στην θέση του ότι δεν ένιωθε κάποια επιπλέον πίεση μπαίνοντας στις κατατακτήριες του τελευταίου αγώνα για το 2021, με το αποτέλεσμα αυτό να κρίνει τον τίτλο στην δύση του ηλίου στην πίστα της Yas Marina.

“Ήμουν πολύ άνετος. Πάντα κάνω το καλύτερο που μπορώ και ξέρω πως η ομάδα μου παρέχει το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Το κάνουμε αυτό ήδη όλο τον χρόνο και πάλι σήμερα, οπότε δούλεψε καλά,” σχολίασε.

Το μόνο πιθανό “στραβοπάτημα” για την Red Bull είναι το γεγονός πως τελικά θα αναγκαστεί να εκκινήσει με την μαλακή γόμα στον αυριανό αγώνα.

Ο Verstappen ξεκίνησε με έναν καλό γύρο με την μέση γόμα στο Q2, όντας μάλιστα μόνο 4 χιλιοστά μακριά από τον Hamilton. Αλλά όταν προσπάθησε για 2ο γρήγορο γύρο με το ίδιο ελαστικό, τα φρένα του μπλόκαραν στην πρώτη στροφή και δημιούργησαν flat-spot στα ελαστικά του. Το γεγονός πως θα έπρεπε να εκκινήσει τον αυριανό αγώνα με την γόμα αυτή δημιούργησε ερωτήματα για την απόδοσή της και την διάρκεια ζωής της. Τελικά η αυστριακή ομάδα πήρε το ρίσκο ο Ολλανδός, αλλά και ο Μεξικανός team mate του, να κάνουν τους γρήγορους χρόνους τους στο Q2 με την μαλακή γόμα και να εκκινήσουν με αυτή τον αυριανό αγώνα!

“Ένιωθα καλά και με τα 2 ελαστικά,” ο Verstappen ανέφερε στις δηλώσεις του στο parc ferme αμέσως μετά τις κατατακτήριες.

“Φυσικά το απόγευμα είναι πιο δροσερά και θα είναι πιο εύκολο για τα μαλακά ελαστικά, αλλά θα δούμε αύριο. Είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή εκκίνηση. Από εκεί και μετά απλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα δούμε που θα καταλήξουμε.”

“Ανυπομονώ για αύριο, επειδή αυτό είναι που μετράει,” πρόσθεσε o νεαρός οδηγός της RedBull.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο