Αρχική Τεχνολογία Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες ενεργοποίησαν το Apple Wallet

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες ενεργοποίησαν το Apple Wallet

απο Peter S.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Μετά απο πάρα πολύ καιρό και έπειτα από αιτήματα χιλιάδων χρηστών, οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στην υπηρεσία wallet της Apple.

Μετά την Alpha Bank , και τη Eurobank που ήταν απ τις πρώτες που είχαν προστεθεί στην εφαρμογή της Apple Wallet, ειχαμε πριν λίγο καιρό την προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς. Ενώ πριν από μερικες ημέρες ανακοινώθηκε και απο την Εθνική Τράπεζα η λειτουργία για το Wallet.

img 8194

Τι είναι το Apple Wallet ?

Το Apple Wallet είναι μια εφαρμογή της Apple που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Εκεί μπορεί ο εκάστοτε χρήστης να συνδέει τις τραπεζικές του κάρτες με απόλυτη ασφάλεια, και να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμες μέσω του κινητού του, χωρίς πλεον να κουβαλάει πορτοφόλι με μετρητά πλαστικές κάρτες.

img 8189
Επίσης στην εφαρμογή wallet πέρα απο τις τραπεζικές κάρτες μπορούν να προστεθούν και ηλεκτρονικά εισητήρια, κάρτες πόντων, πάσα, αλλά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο και μόνο με τη χρήση του κινητού μας ή του smartwatch μας δε χρειάζεται να έχουμε μαζί μας χαρτιά και περιττά εγγραφα.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αξίζει Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ηλεκτρονικές πληρωμές για το 2020 αυξήθηκαν κατα 43% και 36,8 δις ευρώ σε σύγκριση με το 2019 και 26,1 δις ευρώ.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο