Αρχική Υγεία Ποιό τρόφιμο σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για άνοια;

Ποιό τρόφιμο σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για άνοια;

απο Dionusios Molfetas
Ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα που βγήκαν τα τελευταία χρόνια συνέδεσε την κατανάλωση τσίλι με την υποβάθμιση της μνήμης. Η εν λόγω συσχέτιση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία επειδή η μείωση της μνήμης είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της άνοιας.

Μια σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nutrients», με επικεφαλής τον γιατρό Ζουμίν Σι, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τσίλι και της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες Κινέζους.Η έρευνα διεξήχθη σε 4.852 ενήλικες που συμμετείχαν στην Έρευνα Υγείας και Διατροφής στην Κίνα από το 1991 έως το 2006. Η γνωστική λειτουργία αξιολογήθηκε το 1997, το 2000, το 2004 και το 2006. Συνολικά, 3.302 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τεστ γνωστικού ελέγχου σε τουλάχιστον δύο έρευνες.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση τσίλι αξιολογήθηκε σε διάστημα τριών ημερών κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι σε κάθε έρευνα μεταξύ 1991 και 2006. Η μελέτη βρήκε στοιχεία για ταχύτερη γνωστική μείωση σε όσους έτρωγαν σταθερά περισσότερα από 50 γραμμάρια τσίλι την ημέρα.

Related Articles