Αρχική Ψυχαγωγία Spider-Man No Way Home : ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΡΕ MARVEL ?

Spider-Man No Way Home : ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΡΕ MARVEL ?

απο Peter S.

NO SPOIL ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ SPIDER-MAN NO WAY HOME

Τα έχουμε ξαναπεί οι superhero ταινίες της Marvel είναι πάντα κάτι αναμενόμενο. Αν είσαι απλά ενας κοινός θεατής, θα έχεις μια μετρια προς καλή αποψη. Αν απ την άλλη είσαι fan των ταινιών Marvel, θα είσαι ένας αυστηρός κριτής που όμως δε θα χάσει ποτέ την ελπίδα του για κάτι καλύτερο. Αλλά διάολε, τι να πεις για αυτη την ταινία.;;

ΤΙ ΈΦΤΙΑΞΕΣ ΕΚΕΙ ΡΕ MARVEL ? Ακόμα και οι πιο πιστοί θεατές της σειράς ταινιών δεν περίμεναν κάτι τέτοιο. Διαβάζαμε τις πρώτες κριτικές απ την προβολή της ταινίας στην Αμερική. Παρά τα άκρως θετικά σχόλια που τη χαρακτήριζαν ως την καλύτερη ταινία Marvel όλων των εποχών, εμείς ήμασταν άκρως επιφυλακτικοί, και ειδικά με ότι είδαμε πρόσφατα, και κυρίως με το “κρύο πιάτο” Eternals. Αλλά έχοντας δει End Game, Infinity War, μπορεί κάποιος να πει πως είδε κάτι καλύτερο ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ !!

Η Marvel μάλλον έπαιξε έξυπνα το παιχνίδι της. Ήξερε καλά πως δεν έδωσε τον καλύτερο της εαυτό ειδικά μετά το Eternals ο κόσμος δυσανασχέτησε αρκετά. Τα Shang-Chi και Venom2 ήταν μια τονωτική δόση αλλά οχι ικανή για να ξεδιπλώσει το μεγαλείο των MARVEL STUDIOS. Οι θεατές περίμεναν το κάτι καλύτερο. Ειδικά μετά την λειψυδρία ταινιών λόγω της διετούς πανδημίας ο κόσμος ήθελε εξιλέωση με κάτι πραγματικά διαφορετικό, και στο SpiderMan No Way Home το πηρε και με το παραπάνω.

Ώρες, ώρες αναρωτιόμαστε αν μπορεί να συνδυαστεί το πολυσύμπαν της Marvel. Δηλαδή τα κομικς, οι ταινίες και ο διαχωρισμός Marvel Studios με το MCU(Marvel Cinematic Universe).Πιο συγκεκριμένα αν μπορούμε να συνδυάσουμε ο,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.Απο το μακρυνό 1989 και το πρωτο Punisher μεχρι το 2021. Εδώ η Marvel παίρνει αριστα 10 με τονο, καθώς συνδύασε το εξωτερικό σύμπαν της, με το multiverse των ταινιών με τον αρτιότερο τρόπο. Πολλές φορές εμάς τους μεγαλύτερους μας ξενίζουν τα συγχρονα. Λίγο το ότι έχουμε μεγαλώσει με πιο cult ηρωικές φιγούρες, λίγο του οτι δεν ήταν τοσο εμπορευματοποιημένη η κατάσταση με τέτοιες ταινίες, απ το 2012 και μετά κρατάμε μικρό καλάθι. Αλλά ρε παιδιά αυτός ο συνδυασμός παρελθόντος με μέλλον ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

Ειναι μικρή η λεξη ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ για να περιγράψει αυτόν τον συνδυασμό. Ήδη μερικοί απ’το trailer και τον Doctor Octopus μπορείτε να πάρετε μια γεύση. Αλλά αυτά που θα δείτε θα σας κάνουν κυριολεκτικά να σηκωθείτε απ τις θέσεις σας.

Όσον αφορά τα εφέ και τη γενικότερη εικόνα της ταινίας, έχουμε πιο ρεαλιστικές μάχες με λίγους θορύβους, αλλά και ένα αρκετά έντονο και συνεχές dark mode που ναι μεν είναι λίγο κουραστικό αλλα ταιριάζει απόλυτα και με τη συναισθηματικότητα του έργου, πιστέψτε μας υπάρχει αρκετή.

Σε αυτή την ταινία θα γελάσετε ειδικά με τον Ned (Jacob Batalon), θα κλάψετε, θα ενθουσιαστείτε, θα αναπολήσετε…Φροντίστε να πάτε αρκετά νωρίτερα απ την προβολή σας γιατι οι αίθουσες είναι ασφυχτικά γεμάτες μέχρι και την αλλη εβδομάδα.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ SPOILERS, μην ανοιγετε site ξενα και κάποια ελληνικά που θα σας καταστρέψουν την μοναδικότητα, κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας μέχρι την προβολή και δε θα καταλάβετε πως θα περάσουν 2 και βάλε ώρες. Μείνετε μέχρι το τέλος τέλος καθώς υπάρχουν δυο extra scenes, και όταν τις δείτε να θυμηθείτε την extra scene του Vemom2. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΜΕ. MARVEL ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ LECTOR.GR : 10/10

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο