Αρχική Υγεία Το “Μαγικό” τρόφιμο που λιώνει στο στόμα και κόβει πόντους από την κοιλιά

Το “Μαγικό” τρόφιμο που λιώνει στο στόμα και κόβει πόντους από την κοιλιά

απο Dionusios Molfetas
Σε πρόσφατη έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Yasmine Probst από το Πανεπιστήμιο του Wollongong τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, η επιφανής καθηγήτρια αναλύει την συσχέτιση που εντόπισε ανάμεσα στην κατανάλωση αβοκάντο και του συνολικού σωματικού βάρους καθώς και της μικρότερης περιφέρειας μέσης.

Η ερευνητική ομάδα υπό την εποπτεία της Δρ Probst κατέδειξε ότι το χαμηλό σωματικό βάρος και η μικρότερη περιφέρεια μέσης σχετίζονται θετικά με την αυξημενη πρόσληψη αβοκάντο. Ένας ακόμη πιο ενδιαφέρον συσχετισμός ήταν αυτός ανάμεσα στη αυξημένη κατανάλωση αβοκάντο και τη μείωση της κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού.

Υπενθυμίζεται ότι το αβοκάντο θεωρείται φρούτο αλλά στην ουσία δεν είναι. Αποτελεί μια κατηγορία από μονο του δεδομένου ότι περιέχει άφθονα μονοακόρεστα λιπαρά. Πρόκειται για ευεργετικά λιπαρά στα οποία αποδίδεται η ιδιότητα της μείωσης της κακής LDL χοληστερόλης όταν καταναλώνονται αντί του κορεσμένους λίπους.

Επίσης χάρη στην περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες συμβάλλουν στην πρόκληση αισθήματος κορεσμού, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο. Tο αβοκάντο περιέχει υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνης Κ, καλίου και μαγνησίου. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην υγεία του δέρματος και της όρασης, ακόμη και στην τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Όσο για τα λιπαρά που περιέχει διευκολύνουν την απορρόφηση από τον οργανισμό των λιποδιαλυτών συστατικών άλλων τροφίμων.

Η προσθήκη του σε σάντουιτς, σαλάτες και η χρήση του προς αντικατάσταση άλλων λιπαρών συστατικών αποτελούν έξυπνες λύσεις ενσωμάτωσης αυτού του εξωτικού φρούτου στη διατροφή μας με πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και το σωματικό βάρος.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο