Αρχική Επικαιρότητα Αποφυλάκιση του πρώην Χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου

Αποφυλάκιση του πρώην Χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου

απο Peter S.
Στον καταδικασθέντα κατά τη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Νίκο Μίχο, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νίκος Μίχος θα είναι ο πρώτος πρώην βουλευτής από τους άλλους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχαν οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας ο καταδικασθείς δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί διότι δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Μάλιστα, σήμερα ο καταδικασθείς δεν παραβρέθηκε στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ως είχε το δικαίωμα. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο