Αρχική Επικαιρότητα Έφυγε απο τη ζωή ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε απο τη ζωή ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

απο Peter S.
Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Ο Αλέκος Φασιανός, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του το βράδυ της Κυριακής, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά.

img 9474
Το 2000 φιλοτέχνησε έργα για τον Σταθμό Μεταξουργείο του αθηναϊκού Μετρό. Έχουν γυριστεί τέσσερις ταινίες για το έργο του, από την ελληνική και τη γαλλική τηλεόραση, ενώ κυκλοφορούν αρκετές μονογραφίες του. Το 1999 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και το 2010 τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με το παράσημο της Legion d’Honneur (Officier des Lettres et des Arts).

Παρουσίασε το έργο του σε περισσότερες από 70 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Η τελευταία αναδρομική του έκθεση έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη (2004), με τίτλο Φασιανός, Μυθολογίες του καθημερινού. Συμμετείχε επανειλημμένα σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου (Μπιενάλε Sao Paulo 1971, Μπιενάλε Βενετίας 1972, Ευρωπάλια, Βρυξέλλες 1982, Μπιενάλε Γραφιστικής Μπάντεν – Μπάντεν 1985, κ. ά.).

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο