Αρχική Επικαιρότητα Flurona: Προσοχή, συνδυασμός κορωνοϊου και γρίπης στο Ισραήλ

Flurona: Προσοχή, συνδυασμός κορωνοϊου και γρίπης στο Ισραήλ

απο Dionusios Molfetas

Δεν το λες και ιδανικό το ξεκίνημα του 2022…
Στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία ο αποκαλούμενος ιός ”florona” ή ”flurona” (flu + corona), ένας συνδυασμός γρίπης και κορονωϊού, με το πρώτο κρούσμα να εντοπίζεται στο Ισραήλ!
Την περίπτωση ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και κορωνοϊό αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot, αναφέροντας πως η ασθενής είναι μια έγκυος στην πόλη Πετάχ Τίκβα.
Η γυναίκα εισήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης για να γεννήσει, και εκεί διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δύο ιούς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη μοναδική αυτή περίπτωση της ”florona”, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμπέρασμα, π.χ. αν η ταυτόχρονη προσβολή από γρίπη και κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν κολλήσει και τους δύο ιούς.
Πάντως, η νεαρή γυναίκα -που φέρεται να είναι ανεμβολίαστη- είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται σήμερα, Σάββατο 1 Ιανουαρίου, να πάρει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο